Nu tar jag en bebispaus...

Nu tar jag lite ledigt från bloggen (tror jag) för nu ska snart det bli bebisdags här. Jag kommer tillbaka när vårt lilla pyre förhoppningsvis anlänt lugnt och säkert till världen och vi lärt känna vår nya familjemedlem. Ha det så bra allihopa under tiden så ses vi nog snart igen. Kram /Tessan













   Här kan du få bo...

Om du har pengar nog vill säga :-)

Saltsjöbaden/Älgö, Ryssvägen
Hus byggt 1918. Boarea 315 m2




  



Båstad, Claerencegården, Boarpsvägen

Claerencegården är belägen i Båstad, Sveriges Toscana på Bjärehalvön, och gränsar till Båstad golfklubb. Den välbyggda skånegården rymmer 12 unika bostadsrätter som med nyanlagt poolområde i centrum omringas av den skånska slättens grönska och vackra omnejd.

    
 


   charm på hemnet...


När vi sökte hus bodde vi nästan på hemnet och suktade efter  härliga hus och det var mysigt att gå in där å drömma. Då tittade vi mest i våra trakter förståss. Fast vi hittat vår pärla (om än en oslipad diamant men ändå ) så tycker jag fortfarande det är roligt att gå in på hemnet, stundtals fasa över inredningen och däremellan förföras över vissa objekts charm. Det lite ruffa, oslipade som skulle kräva många timmars arbete är ofta nått som tilltalar mig...tur vi köpt våras hus annars skulle jag väll hittat nått ruckel i skogen :-D Men visst måste inte allt vara så perfekt direkt. Det är som med hus som med människor, vissa har bara en sån oslipad charm. Men såklart finns det ju oxå dessa perfekta hem som ser ut som något ur en design-inredningtidning och de skulle ju inte vara fel när man står med byggdamm upp mot knäna att få flytta in i ett nyckelfärdigt hus :-D Här är lite objekt som fångade min blick, den här gången har jag spanat i sthlmtrakten.


 
Stenvilla i två plan anno 1900. Med det här huset var det fasaden och det ensliga som fångade min blick. (åh nej jag skulle aldrig ta mig ann att renovera det själv men visst var det charmigt :-D)


 

 
Hus från 1930. Här var det återigen fasaden och gården som fångade mitt intresse. Insidan lämnar en del kvar för köparen att göra  kan man väll snällt säga men å andra sidan så finns det ju mycket att göra till sitt eget då :-D


  
     
Charmig trävilla, omsorgsfullt bevarad centralt belägen i skärgårdsstaden Vaxholm.



      




   Mammasmycken

jag var ute och slösurfade sidor med mammakläder. ja knasigt jag vet för jag ska ha bebis i dagarna så det är ju inte precis läge att köpa mammakläder. Dessutom har jag gått 2 graviditeter utan mammakläder så det är inte precis tat jag har ett behov av dom. Men hittade lite söta sidor med mammakläder, amningskläder och bebisaker.



Jag har länge varit inne på att jag vill ha ett halsband med mina barnsnamn och får jag pengar över nån månad (som om att de kommer hända :-/) så ska jag unna mig själv ett halsband lr kanske ett armband med barnens namn. Det är ju inte många dagar kvar nu tills vi får veta vem det är som gömmer sig där inne. Snart har vi ett namn på plutten som busat så länge i magen. Det börjar bli nervöst nu, som alla blivande föräldrar skulle jag tro så hoppas vi att lille plutten ska få vara friskt och att det ska gå bra när den ska komma till världen. Jag blir lite nojjig så här i slutet av graviditeten när jag vet att det närmar sig, det var lika när jag väntade lillaL. Hoppas hoppas det går bra.

Ne nu ska jag försöka tänka att det kommer gå bra och vem du än är, hur du än är lilla bebis så är du vårt barn och efterlängtad och välkommen!

Nu tillbaka till vad jag började skriva om sidorna jag surfat på och vad jag hittade för fint!

Detta fina armband hittade jag på 4mom

Enkelt som de kan vara med ett rött band och de enkla brickorna men ändå fint! Skulle passa mig bra i stilen tror jag.


   idag har dom kommit...

Idag landade ett paket i brevlådan Pinkgreen har satt igång och leverat igen efter sommaruppehållet  och i paketet låg de efterlängtade karamellfärgade blöjorna jag skrev om här.


Bebisens ytterblöja var restnoterad men ska dyka upp nästa vecka. Jag köpte en uppsättning inner och ytterblöja till bebisen och en till storebror men fann att storebror visst kunde ha bebisen innerblöja oxå. Här liga färger har dom. Nu ska dom bara tvättas, användas och utvärderas. De är ju inte billiga som vikblöjor precis så nu ska vi se om de är värda sina pengar. Vackra och titta på är dom dock å såg iaf sköna ut. Vi har haft lite problem med imse vimses ytterblöjor de har gett lite skav på lillaLs ben. Så himla synd för annars är dom toppen nu tycks ingen storlek av dom sitta bra utan skaver lite i kanterna. Ska se hur de här ytterblöjorna jag beställde nu håller måttet.











 

   Vildänglar...

Vildängel..smaka på ordet! visst låter det vilt och härligt :-D jag tror alla små barn är vildänglar. Min son är verkligen en vildängel... en vild vild ängel.

Vildängel är inte bara ett härligt ord utan oxå namnet på ett företag som tillverkar fina kläder i ekologisk bomull.
Jag tycker mycket om designen på deras baskollektion av baby och barnkläder. Jag har sjäv aldrig beställt därifrån ska jag erkänna men är sugen på att göra det när pengar rasar in nästa gång. Så fina!







Om vildängelns kläder

   Snart snart!

Snart är jag 2 barns mamma :-D Troligen bara 1-2 veckor kvar nu. Bebisen kommer komma med planerat kejsarnsitt så nu väntar vi bara att bebisens födelsedagsdatum ska dimpa ner i brevlådan. Känns konstigt att vi kommer få veta vilken dag bebben kommer och inte gå i ovisshet och drömma å längta som när lillL skulle födas. Men det finns många andra fördelar med snittet för oss så vi får låta det vara lite mindre spännande, det kan vi leva med.

Sen ska E vara hemma första tiden med oss så jag får återhämta mig och vi landar i att ha 2 barn! Sen ska jag vara hemma med båda barnen. Vi har valt att inte ha lillaL på förskolan medan jag är hemma och är föräldraledig. Det var nått som kändes rätt för oss. Vet att andra tänker annorlunda om det men för vår familj kommer det nog vara rätt beslut. Vi tycker det går bra att sysselsätta lillaL hemma och jag ser framemot att ha båda mina barn med mig om dagarna även om det bitvis kommer vara väldigt jobbigt. Jag har inga förväntningar om hur det kommer att gå och tror därför inte att jag kommer bli bevsiken heller. Det som blir gjort om dagarna blir gjort det är min filosofi, ingen stress det kommer en morgondag oxå.

Vi har valt att planera in våra barn och ha dom tätt och tycker då oxå att vi ska orka med dom båda. Hade vi känt att 2 så små hade varit jobbigt att ha hemma hade vi istället valt att ha längre mellan våra barn. Men nu har vi som sagt valt att ha 2 små samtidigt och jag längtar trotts det totala kaos vi nog kommer uppleva med 2 små som kräver sitt.

Bebisen verkar vara en livlig liten krabat och det ska bli roligt att se om det är en liten vilde som sin bror. Åh det ska bli så spännande att få lära känna denna lilla varelse. Just nu är det med skräckblandad förtjusning som jag inser att det närmar sig med stormsteg. Det blir första gången jag ska vara borta  från lillaL på natten oxå så det känns så jobbigt. jag kommer sakna honom så himla mycket och hoppas att jag ska återhämta mig rätt snabbt så jag får komma hem till honom så fort jag kan. Även om det inte kommer lida nån nöd på honom, han ska få ha mormor hos sig och pappa oxå en stor del av tiden. Dock behöver jag E hos mig lite i början för att jag tror inte jag kommer vara så pigg.  jag ska ju gå igenom en stor operation eftersom det blir snitt så lite läskigt känns det förståss även om det ändå är vad vi önskat.  Sen hur kommer lillaL ta det att få dela mamma och pappa uppmärksamhet med bebisen.

Samtidigt, vilken glädje att få ge honom ett syskon som han en dag nog kommer uppskatta. Vad härligt att få träffa den lille/lilla som gömmer sig där inne och få lära känna denna person. Vad skönt att känna att vi får kompletera vår familj med ett barn till eftersom vi från början önskat oss 2 barn, det kommer nog kännas så rätt!
Jag är så stolt över min fina familj. Jag hade inte kunnat drömma ihop det mer perfekt!

   spanat på tradera!

Nån mer än jag som brukar rota runt på tradera? Där finns det riktigt godbitar ibland, även om priserna så klart kan skena rätt häftigt.
Det här finns ute nu!

För den lantlige, shabby inspirerade eller den som gillar det lite kitschiga kanske. Klickar ni på bilderna ska ni komma till auktionen.



LANTLIG TVÄTTBRÄDA  - SHABBY CHIC


3 ST ZINKFAT MED VECKADE KANTER....SÅ FINA..TITTA IN!

ROMANTISK TVÅLHYLLA I METALL  - HOT BATHS - SHABBY CHIC


Gammal, STOR Plåtburk Märkt: ETTAN J-H FABRIKEN SÄVSJÖ mm...




Kockums, Kanna, Kittel rymmer 1L. Röd. Se bild.

KOCKUMSBURK LITE ANORLUNDA

Äldre Oliv Kanna i  Bästa Tänkbara Skick



Ljusblå kakburk - 2-våningar - Nilsjohan / Nils Johan


RETRO 50 tals KAKBURK ETTAN SÄVSJÖ


 GAMMAL LUFFARSLÖJD ,HÅL SKOPA


Emaljerad Väggampel.



Tvättbräda snyggt shabby chic = rostig


   One Mans Trash, Another Mans Treasure!

Är det någon som följt sommartorpet? Jag slängde mig över webtvn igår för att få lite inspiration och jag måste säga att jag bara älskar stora delar av huset! Köket..underbart! Sånt kök vill jag oxå ha. Blommorna kanske blev lite för mycket för mig jag hade valt att ha bara grundfärgen på luckorna men i ett kök i Dalarna var det ju så rätt.

Jag säger som Isabelle -jag älskar rost.
Jag föll verkligen för de 2 borden de tillverkade och drömmer nu om att få ett sånt bord till vår altan. E var helt inne på samma idee så vi får se om vi hittar nått att tillverka ett rustikt bord av.  Det vore så fint! Vi hela tiden varit inne på ett stort rejält bord där ute som ska rymma våra vänner för det är ju trotts allt när de är på besök som det blir långa sköna grillkvällar och då vore det skönt med gott om plats.När vi såg de grova planken och det rostiga underredet föll vi pladask. Tyvärr har vi ju inget förråd av gamla takplank som ligger å skrotar..


Sen lamporna till köket! åh jag är så avundsjuk på ballongvisplampan, ja båda lamporna skulle lätt få ett hem hos mig om jag fick välja.  Efter att sett slutreslutatet så var jag och E full av inspiration och började genast fundera vart sjutton hittar man "skrot" i den här trakten? Vart hittar vi udda fynd?? Jag har loppisletat men tycker inte jag har hittat så många roliga loppisar... blir att leta vidare. Men vet ni om spännande loppisar etc. mellan Göteborg och trollhättan så lämna ett tips!

När vi bodde i lägenheten inredde vi mycket modernt, ek, grått, cafe latte osv. Vi älskar fortfarande den stilen och tycker det är jätte fint när andra har den men nu känns det lite som vi provat på den och vill ta fram en annan stil som vi oxå gillar starkt, en stil som passar huset bättre. Det lite mer rustika, blanda nytt och nött, vitt med färgaccenter. Ta till vara lite av det vi hade i lägenheten och blanda ut det med franskt lantkök, rustik känsla, rost och föremål med en historia.

Jag växte upp delvis på landet bland många gamla bondgårdar med gömmor som vore rena skattkammaren för mig idag. Rostiga saker, gamla bruksföremål i mängder som ingen bara orkat slänga eftersom det fanns plats för det att ligga å skrota. Men där vi bor nu, vart hittar vi dessa skatter idag?  Det är ju lite så att  "One Mans Trash, Another Mans Treasure" eller hur? Tyvärr följde det inte med något gammalt uthus med vårt hus, det största skatt vi hittade var en gammal verktygsbänk i källaren som nu ska få agera underrede till en avlastningsbänk på altanen. Ne det blir till att fundera lite...vara lite kreativ.

Isabelles upphängning för kort gjort av en gammal rostig madrassfjärdring var ju rolig oxå. Det rostiga blev så fint mot den vita  väggen.

http://svtsommartorpet.blogspot.com/

   Vad är det med missionshus?

Vad är det med missionshus, drar de till sig duktiga inredare? lr söker kreativa människor udda hus? Ja iaf kan jag bara konstatera att här kommer ännu ett missionshus jag skulle kunna flytta in i idag, jag packar redan :-D



Entren säger välkommen till vårt mysiga hus!

I storköket har Sofia och Michael klätt väggarna med kakel från golv till tak. Skåpluckorna och perstorpsplattorna är kvar från 1950-talet. Väggklockan kommer från Designtorget och kökshyllorna från Ikea. Trappan upp till övervåningen var tidigare skymd bakom en vägg. Sittbänken med pärlspont har Michael byggt.

Jag älskar blandningen av gammalt och nytt, den vita rena basen på väggarna med färgklickar i inredningen. Precis i min stil!

En av Sofias arbetskamrater räddade barskåpet just när det skulle slängas i en sopcontainer. Sofia har sedan köpt det för 
300 kronor. Z-pallarna har hon 
och Michael samlat på sig under åren och vattenpipan har de 
köpt i en av orientaffärerna vid Möllevångstorget i Malmö. I förgrunden skymtar den stora orientinspirerade loungesoffan som Michael byggt.

Barskåp är väll inte riktigt min grej eftersom jag knappt dricker längre (som ogravid alltså, som gravid dricker jag självklart inte någonsin :-D) Men jag avgudar deras fönster.



Jag blev tvungen att skratta när jag såg den här bilden, den visar en serveringslucka! Det har vi i vårt hus oxå mellan köket och vad jag gissar har varit en matsal, nu har vi det som ett alltiallo rum intill vardagsrummet. De flesta brukar reagera på "hålet" vi har i väggen.



Själva kyrksalen använder Sofia och Michael oftast när de har fest, eller vill lyssna på musik. På helgerna, efter den obligatoriska långfru­kosten, lägger de sig i varsin soffa med tidningen. Sofforna är från Ikea, brickbordet från Maroc, fåtöljen har Sofia själv klätt om. Den långarmade Triplexlampan har Sofia bytt till sig av en kompis. Taklamporna i mässing och bakelit fanns där när de flyttade in. Det vita bordet i bakgrunden är från Holmens marknad.
 


   ~*Inspiration Inspiration*~

Just nu är jag i en tid i graviditeten då sitta å jäsa är det som känns bäst :-) vi börjar närma oss slutklämmen och längtar efter att få träffa den lille/lilla där inne. Nu sover sonen middag för en liten stund och jag orkar inte göra mycket mer än slöa. Då är det skönt att få söka över nätet efter bilder som har det där lillaextra. Sånna jag vill stoppa i min inspirations mapp för att de förmedlar en speciellkänsla som jag gärna tar vara på. Här kommer lite sånna bilder.

Hallen som är en utbyggnad från det ursprungliga missionshuset, har fått golv från norska Oppdal ­skiffer. Den gamla ­stolen är norsk.

Denna bild och några av bilderna som följer kommer från sköna hem och visar ett ombyggt missionshus. Vilken underbar hall, så ljus så vilsam. Den säger verkligen välkommen med besked. Gillar det mörka golvet. I vår gamla lägenhet hade i mörkt klinkergolv och det var så fräscht.



Vi arbetar ju just nu med att renovera vår övervåning och vi har valt att ha liggande slät panel på väggarna, något i den här stilen. Vi kommer oxå måla den vit. Det ska bli så roligt att se resultatet.

Bokhyllan till höger övergår i den platsbyggda långa bänken med förvaringsmöjlighet. Det 3,2 meter långa bordet, byggt av finsnickaren Kurt Lidgren, var en 40-årspresent till Per. Stolarna, som sprutmålats, har tidigare använts i söndagsskolan. Barnstolen Tripp trapp från norska Stokke är en klassiker. Kuddtygerna kommer från Ikea och Svenskt tenn.

Häftigt med rymd i det här huset. Smart tycker jag med den platsbyggda bänken med förvaring i. Inget för den som gillar att möblera om ofta men fiffigt att kunna stuva undan saker så man slipper allt plotter.



RSS 2.0