Ägg tider!

Nu närmar det sig påsk och äggtider. Mitt råd är att välja ekologiska ägg om ni inte redan gör det. Jag lovar när man börjat köpa ekologiska ägg vill man inte köpa de oekologiska. Det är en stor skillnad på äggens färg och smak för att inte tala om hönsens levnads förhållanden.Varför ekologiska ägg?

Så här ligger det till!Jag är sugen på att själv köpa höns. Jag har haft hönor när jag växte upp och det är nått tillfredställande med att kunna gå ut med sin kompost/ matavfall och mata de pigga små hönsen och sen ägg som tack. Jag tycker höns är trevliga djur.  

   En timme av eftertanke, tystnad och mysig tid med familjen

I går släckte vi ljuset i vår familj för en timmes manifestation för klimatet. Fast vi vill inte tända när timmen var slut för det var så mysigt. Barnen fick vara uppe sent å tända brasan och några ljus med oss.  Sen väntade vi in det magiska klockslaget och såg vårt samhälle börja släckas ner. Liam, vår 2 åring för stod väll inte riktigt varför men tyckte att det var mysigt och häftigt när alla började släcka.Det var många som var med i vår by, jag såg vår granne släckte ner och hade mysigt i skenet av ett ljus. Till min glädje så släcktes även gatubelysningen på vår gata och många fler gator i vår by ner. För en timme låg samhället svart. Månen var bara som en lite liten skära men syntes så mycket bättre när det var riktigt mörkt. I lite över en timme låg vi i soffan och småpratade och bara tog oss tid att umågs i familjen. Barnen blev lugna och stressade av och somnade med oss.  Sånna kvällar borde man ha varje kväll. Vi har iförsig ingen tv men det händer ju att barnen får se på film på datorn om kvällarna eller att vi ser nått på webtv så nog äter tvn tid av våra liv ändå så en sån här kväll var uppskattad.

   Vi räknar ner.

Här hemma räknar vi ner tills vi reser iväg. Jag kan knappt fatta att vi snart ska ligga å mysa vid en pool, äta gott varje dag och nyfiket upptäcka fartyget med barnen. Det ska bli så härligt att få ett miljöombyte och slippa alla "måsten". För er som är intresserade att läsa mer om MSC fantasia som vi ska resa med så finns info om dess miljötänkande här och mer om själva skeppet här. Jag hittade bilder från en familj som hade rest med MSC fantasia och här är deras egna foton av fartyget.Så här ser vår resrutt ut. Mycket att se på kort tid men det ska bli roligt. Man kan väll inte riktigt påstå att vi  fullt ut kommer uppleva varje ställe men vi kommer få ett smakprov iallafall.

   Nu på lördag

 
FNs generalsekreterare uppmanar världen att delta i Earth Hour.
Deltar du i världens största demonstration? Vad gör du isåfall på lördag.

   Här kommer ni hitta mig!Om några ca 2 veckor är det här ni hittar mig! På msc fantasia. "Världens vackraste fartyg" har det kallats och har Sophia Loren som dess gudmor. Skeppet sägs inte bara vara vackert utan oxå en en revolution inom miljötänkande i kryssningsvärlden. Över tre däck finns något som motsvarar ett reningsverk för en mindre stad, fast i komprimerad form med en vikt på 500-600 ton.Det är bara en av de saker som gör att MSC fantasia har kallats ett Eco ship.

Nu lämnar vi miljötänket en stund för nu ska jag visa er hur vi ska njuta.Vi ska på ett sällskap av 16 personer ta oss till Barcelona och därifrån kryssa i medelhavet i lite över 1 vecka. Det är alltså detta vackra skepp som ska vara vårt hem under den här tiden.
   skänka pengar utan att ge ett öre ur egen ficka?

Godstart.se har en smart idee. Genom att du lägger till sidan som din startsida kan du skänka pengar till ditt valda ändamål, å det kostar inte dig ett enda öre. Men hur går det ihop det? Jo, pengarna kommer från annonsörer. Företagen betalar för att du ska se annonsen, det sker varje dag i tv, tidningar och på internet men skillnaden här är att pengarna går till välgörenhet. Du kan använda Godstart.se som din startsida och genom den har du google och du kan oxå lägga in dina egna valda länkar av sidor du besöker regelbundet. Du registrerar dig mycket enkelt och dina klick samlar in pengar. Godstart.se får in pengar på två sätt - genom annonser på sidan och genom att du handlar via sidan. Annonspengar samlar du in genom att använda sidan. Ju mer du använder funktionerna på sidan, desto mer pengar samlar du in. Jag tycker det är smart.  Jag klickar och företagen öppnar plånboken.   wabi sabi

Har ni hört talas om det begreppet? wabi sabi det är ett begrepp i inredningsvärlden Wabi sabi står för det äkta och naturliga. Att  se skönhet i i det enkla. Inredningen i ett wabi sabi hem är enkla, välgjorda,få dekorationer och får gärna vara vackert patinerade av tiden. Hemmet, möblerna får gärna andas själ och historia.

Materialen man inreder ett wabi sabi hem ska var naturliga och ekologiska, hantverk är populära och dekorationen kan bestå av snäckor, sten, drivved och annat man finner i naturen.
Saker du har i hemmaet ska betyda något, förmedla en känsla.

I mina öron låter det vackert. Ett hem i min smak. Naturligt och ekologisk ligger ju i tiden dessutom. Går det blanda in i ett hem fullt av barnens plastleksaker tro ;-)Bild från Sköna hem.

   Bra Östersund!

Mina gamla hemtrakter har fattat galoppen och hakar på för miljöns skull! Bra gjort Östersund. Läs mer här

   Lördagen 28 mars kl. 20.30. Du släcker väll ner?

Jag vill redan nu ge er ett datum att skriva ner i kalendern om ni inte redan gjort det.  Lördagen 28 mars mellan klockan20.30 och 21.30 så kommer det världen över pågå en manifestation för klimatet som heter Earth Hour. Målet är att 1miljard människor över hela jorden ska delta och släcka ljuset. Detta är för att visa världens ledare att nu är det dax att göra något åt vart vi är påväg. Du deltar väll du oxå! En timme med mys med familjen framför levande ljus och samtidigt sätter du ner foten och visar att detta är viktigt! Har din kommun anmält sig? Kika Du kan även anmäla dig som privat person eller släck bara ljuset du med kl. 20.30.
Varför tycker jag det här med miljö är så viktigt nu då? Jo för mina pojkar ska växa upp och leva på den här jorden, det är deras framtid, era barns framtid. Det är faktiskt allvar nu, vilken miljö vill vi lämna till våra barn och barnbarn?
här kan du läsa mer och även anmäla dig.


RSS 2.0