Recycling craft, one mans trash...


Återvinning, återanvändning...
Vanligtvis sorterar vi hemma och kör sen iväg det på återvinningen som folk gör mest skulle jag gissa men det här är ju ett roligare sätt att återanvända på.

light bulb vases


bird house


memo board
   Det lilla gröna huset blogg tipsar om vita drömmar!

Idag vill jag tipsa om en annan 2 barns mamma som bloggar. Bloggen Julias Vita drömmar handlar främst om inredning men oxå om livet som 2 barns mamma och allt fint som finns till barn! Jag har följ den här bloggen länge och gillar Julias inredningsstil, hon har ett öga för de som är fint! Hon har ett ljust VITT hem med en lantlig känsla. Kryddat med lite Leila (bak, mat och jul) känsla över det hela. Titta in njut av det vita, vackra som Julia bjuder på.

 

 

   Mammalyx!Nu måste jag bara visa er mitt mammalyx, nått som får även en "gravidbakfull"mamma att glänsa lite extra och känna sig vacker. Tidigare i bloggen har jag berättat om min goa kompis Sofia och hennes otroliga smycken.  En av hennes senaste smycken heter "A mothers love" och tillhör faktiskt MIG! :-D  Detta halsband gjorde hon till mig som en gåva nu när jag fick min andra son. Behöver jag berätta att jag blev överlycklig? :-D  Ett unikt smycke, handgjort och gjort med mycket tanke. Jag blir glad varje gång jag bär det! Detta är ett äkta mammasmycke för under hjärtat hänger 2 små brickor som det står L och N på som står för mina små pojkars namn, Liam och Neo.

Det värmde nått otroligt i hjärtat att hon tänkt på mig och gjort detta smycke och att hon dessutom tagit med bokstäverna på mina pojkars namn. Är det inte mammalyx så säg att få  glänsa i detta smycke. Just nu ligger Sofias hemsida nere men jag hoppas hon startar upp den igen så alla ni andra får ta del av hennes otroliga smycken. Detta smycke är ett coilat hjärta i SS-tråd, sötvattenspärlor, bergskristallchips och SS-pärlor.

Klicka här för att se bilden i fullstorlekTack Sofia för det fina halsbandet!

   Att vara mamma..så olika men ändå så lika...

April 2007 föddes min underbara prins Liam samma månad i en annan del av sverige föddes en annan liten prins. Vi hade pratat lite över nätet mamman till denna lilla prins och jag under vår graviditet och följts åt. Vi kände varandra lite sådär sen den tiden då jag bodde norröver. Så hände det äntligen i April fick vi varsin liten underbar kille. Dock fick Alvin som den lilla prinsen heter en tuffare start här i livet och fick senare diagnosen cerebral pares .Sen dess har livet sprungit på för oss båda mammor, så olika men ändå så lika. 2008 var det dags igen..ja för oss att gå med magarna i vädret alltså :-D nu var det syskondags för oss både och Alvin fick en ljuvlig lillasyster och Liam en ljuvlig lillebror. Båda småsyskonen kom med kejsarsnitt och det gick smidigt för oss båda. Varför berättar jag nu detta? Jo för att genom att jag fått följa Alvin såhär lite på avstånd genom att ha kontakt med hans mamma så har jag lärt mig något och det är att folk har så mycket fördomar och tror och tänker så mycket om sånt dom inte vet nått om.  jag tror det bästa att råda bot på dessa fördomar är att andra får kunskap och slutar spekulera.  Alvin och Novas mamma är inte bara en 2 barns mamma hon är en bloggskrivande 2 barns mamma och där bloggar hon allt som hör vardagen till när man har en liten glad tjej, en charmig kille, en pappa till barnen och ett hus där ledningarna inte alltid håller ihop :-D allt i blandad kompott, välskrivet och med en portion humor. Hur ser livet ut med 2 så små barn? vad är en knapp på magen?

Kliv in ni oxå vetja i en småbarns mammas liv i norrland. Ni hittar lilla familjen här


   När hösten kryper sig på...

Hösten gjorde raskt sitt intåg strax efter lillen var född. Sommaren känns som bortblåst nu när höstvindarna drar runt knuten, vildvinet som klättrar mot vårt hus börjar skifta mot rött. Igår hängde vi ut ett litet fågelhus för fåglarnas mat så vi ska få besök av dom även i vinter när vattnet i deras lilla fågelbad är fruset. Vi kickade igång vedpannan som ska ta oss igenom vintern och se till att vi har det varmt och gott. Ute trädgården förbereder vi för vintern, krattar löven som envist  faller varje dag, gör höst i pallkragelandet, skördar de sista av salladen och ärtorna och tömmer pallkragarna. Nu finns bara smultron, jordgubbar, squash och pumporna kvar. Pumporna ska skördas till halloween. Här inne har vi börjat elda i öppenspisen då å då bara för att få njuta av knastret från brasan. Ugg-skorna har tagit plats i skohyllan och den fina stickade sjalen som Es mormor stickat åt mig har letats fram.  Teförrådet har fyllts på för många mysiga kvällarn med tekoppen i handen.

Colorful maple leaf, Potato Creek State Park, Indiana
Jag ligger steget före i mina tankar å medan jag planterar ljungen i mina krukor ute så mal tankarna på hur jag ska pynta och fixa till vår första jul i huset. Första julen i vårt egna hus, vårt hem, vår första jul som 2 barns föräldrar, vår första jul med släkten på besök hos oss och första julen då L kan öppna sina paket själv. Knasigt jag vet att planera jul medan man fortfarande städar undan sommaren. :-) Nu ska jag drömma lite och förhoppningsvis hinner jag visa mitt julstök för er när det närmar sig jul. Bara 3 månader kvar ;-)

   tillbaka...

Nu är jag tillbaka i bloggandet..fast de kommer nog fortfarande att bloggas lite då å då och inte varje dag. Det är klurigt att hinna med bloggandet när man har 2 små som kräver sitt, jag beundrar er som hinner. Just nu ligger mina 2 små prinsar och sover så sött, minstingen i barnvagnsinsatsen på sitt fårskinn intill mig. Så söta dom ser ut när de sover. 

Vi har som jag tidigare nämnt ingen tv (ett val som vi gjort) så min älsta son har ju aldrig lärt sig titta på tv men nu har han börjat att få se dvd på datorn ibland. Mycket spännande förståss när det inte hör till vardagen. Emil i lönneberga gick hem direkt och fast jag avskyr att ha tv som barnvakt så är det rätt praktiskt när vi kan sitta tillsammans och titta på de när jag ammar lillebror. Tänk jag hade glömt hur bra Emil i lönneberga är..hihi. Inte konstigt att jag gillade det som liten. Han är ju stört skön Alfred å för att inte tala om Emils tempramentsfulla far, Anton.   Prinsmamman!

Nu har han anlänt min lilla prins. LillaL blev  den 26aug storebror till en liten lillebror. Allt gick jätte bra och han kom ut pigg och rosig. Nu har vi levt lite i vår egna lilla bubbla sådär som man kan göra i början när pappa har sina pappadagar och tiden spenderas till att lära känna den nya personen som kommit till familjen. 

sonens underbara små fossingar!


RSS 2.0