Alfabetskort

När flickan i familjen skulle börja förskoleklass kom ett väldigt intresse för bokstäver. Sommaren till att hon skulle börja så gjorde jag alfabetskort som vi satt upp i hennes rum. Nu är hon 7 år och kan både läsa och skriva men korten sitter kvar. Nu är det hennes småbröder som går där och pekar och lär sig bokstäverna. Jag hade korten liggande kvar på datorn så jag tänkte att jag kan ju lika gärna då dela med mig av dom till er. Nu är det så att bilderna till korten är lånade på nätet så jag vill att de bara används till privatbruk som de var menade från början. Alltså inte till försäljning lr så. Så här ser dom ut. Gå längst ner på inlägger för att ladda ner dom på pdf format. Skriv ut dom på hårdare papper eller laminera för extra hållbarhet.Ladda ner dom här på pdf.

   höst och fågelmatstider

Varje höst sen vi flyttade in i huset så har jag och barnen gjort fågelmat. Fågelmaten hänger vi ut när flyttfåglarna har flytt från landet och kylan gjort sitt intåg. 
 

Receptet är busenkelt och det här har vi använt

  • kokosfett
  • fågelfrön
  • nötter
  • en bit snöre lr band.
  • formar att hälla det i. Silkonbakformar, isformar eller barnens sandkaksformar funkar bra.

Ställ fram formarna, gärna på en bricka och lägg i frön ,nötter och annat du vill ska finnas i. Häll över kokosfettet. Stick ner en bit snöre som du format till en ögla om du vill kunna hänga upp maten. Invänta att det ska stelna. Jag ställer mitt i kylen för att få lite hjälp på traven.


RSS 2.0