chiminea

Jag skrev förra våren om att vi skaffat oss en chiminea, alltså en mexikansk lerung. Nu hade jag fått en fråga i här i bloggen om den. Jag hoppas du tittar förbi här igen. Vi har kvar vår chiminea och jag gillar den fortfarande lika mycket som när vi köpte den. Under vinter tog vi in våran och den fick vara en dekoration i tvrummet med ljus i. Men nu har den fått flytta ut igen på uteplatsen. Vi köpte vår på blocket och jag tyckte den var lite av ett fynd. Den kostade 350 kr vilket jag tror var ganska billigt.
här är mitt inlägg från förra våren 


   Jordgubbar och recycle

Det är ju ett faktum att konsumerar vi mindre så blir också vårt fotavtryck på miljön mindre. Men det är inte så lätt att konsumera mindre i ett konsumtionssamhälle.  Jag är gärna den första att medge att jag gillar att shoppa. Högst på listan står saker till barnen. Men man kan ju handla på olika sätt och att öka sin medvetenhet om vad och hur man handlar kan göra en stor skillnad. Jag har fått höra om ett spännande projekt, en butik som står i startgroparna och jag längtar verkligen efter att få presentera den butiken här i bloggen. En butik som just kommer spinna vidare på ämnet recycle.  Det kommer mer om det senare när butiken avslöjat sig för allmänheten :-D Jag kan iallafall säga att det är INTE jag som startar den.

Jag tycker överlag att det är spännande att se hur gamla saker kan få ett nytt liv och använder det gärna själv. Jag skulle kunna presentera flera loppis fynd som nu mera bor i vårt hem men idag ska jag visa nått annat. Något som jag tror jag visat förut här i bloggen men då får det bli en repris. Jag är en pysselmaja som gillar att ha nått projekt att plocka i och en av mina favoriter är mina jordgubbar som jag syr. Filten till bladen är ny, samt stoppningen men i övrigt satsar jag på återanvändning av tyger.  Tyget kan se ut på ett sätt när det ligger där hopvikt och sen ger det ett helt annat sken när det antagit formen av en jordgubbe och det är det roliga med det.

 


   cookies

Jag har bakat kakor, chocolate chip cookies och dom är farligt goda! därför lämnar jag recpetet här.


300g smör
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker

2 1/4 dl socker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4 msk kakao
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret  och vispa ordentligt. rör ihop de torra ingredienserna,  socker vetemjöl, salt, bikarbonat och kakao och rör sedan ihop med resten. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna dock svalna lite på plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan gå sönder och du börjar flytta dom på en gång.  Låt dom svalna.


   Altanlösa (inte länge till) Del lll

Nu har altanen tagit fort och det är inte så mycket kvar innan vi kan sitta på vår altan å bara ha det gott. Såklart ska det komma staket runt den övre delen och räcken vid trappan och det ska oxå byggas in 2 trappsteg. Ett nytt vind/insynsskydd ska komma på plats. Jag är glad att vi vågade oss på en ny design och att vi fick hjälp av Es pappa att göra verklighet av vår skiss. Nu har jag och E arbetat i 3 dagar med att lägga trall. Det fattas lite trall som ska bli ryggen på den långa platsbyggda bänken men sen ska vi vara klara. Däcket är inte så snett som det ser ut på bilden vill jag bara påpeka :-D
   lugn lördag

Idag har vi en lugn dag, plockar lite hemma. Myser framför en film å bara tar det lugnt. I morgon ska vi in till Göteborg  och gå på museum tänkte jag.
På lunchmenyn står idag en gammal klassiker som jag inte har ätit sen jag gick i grundskolan tror jag. Torsk med äggsås. Känner du att torsk var länge sen...ja då har du recepter här nedanför. Bara högerklicka och välj spara bild som.


RSS 2.0