Titta in i min trädgård

klicka här för bilder på vår trädgård!


'   Ögongodis!

Med inte så länge kvar till bebisen kommer blev jag sittande med förvärkar idag och har verkligen inte kunnat ta mig för allt det där jag ahde tänkt mig så jag passade på att leta fram lite mer ögongodis! Tur att jag har en så rar son som lekt snällt intill mig hela eftermiddagen! Jag undrar om alla 15 månaders är så självgående och leker så bra, jag är iallafall himla stolt över honom!

Flyt farverne indendørs! 
Bilden hittar du här


Här

   tunnan till allt :-D

KNODD Tunna med lock

Hur tråkigt det än må låta så har ikea en del smarta saker och förvaring. När man har småbarn så blir det lätt mycket saker vardera man vill det lr inte. Ikea symboliserar lite slit å släng samhället men jag kan bara inte låta bli att shoppa där rätt flitigt. De har så fiffiga saker.Knodd tunna med lock (från ikea) är tunnan som vi har till allt. Vi har den i olika storlekar. Vi har 2 av en mellan modell i vitt på toaletten som vi slänger tygblöjor i en och sopor i en. Sen har vi en stor gul i köket som vi förvarar hundmat i. Vi har 2 stora vita i tvättstugan, en för tvätt som ska tvättas varmt och en för 40 graders tvätt. Nu blev jag glad när jag såg att de kommit i fler färger igen. Kanske funkar de till förvaring av leksaker i barnens rum. De röda vore fint! Blir nått att fundera över.   Färgbomber till barnrumpor

  Dessa blöjor är som små färgglada karameller. Det är så man blir rent glad när man ska byta blöjorna :-D De är gjorda av bambu vilket påstås vara miljövänligt material att använda då det är väldigt snabbväxande och går snabbt att ersätta det man tagit. Min sambo fnös väll lite åt iden att ha så fina innerblöjor men jag ville prova dom iaf. Jag har beställt efter en jordgubbsröd och en apelsinoragne innerblöja till lillaL och bebisen och 2 ytterblöjor i PULtyg, en i färgen hallon och en i färgen lime.Ska bli intressant att prova och se om de sitter lika skönt som de ser ut som att de ska göra. Jag beställde dem från en sida som heter pinkgreen. Jag hade väll inte riktigt insett att våran bebis är påväg redan om några veckor och att vi faktsikt måste fixa inför dess ankomst. Så det första är väll att se till att vi har blöjor nog att täcka både bebisen och storebrors behov. Är det någon som har vikblöjor till salu så lämna en komentar för vi är i behov av fler vikisar...gärna rutvävda. För trotts att jag envist provar olika blöjmodeller tycks vi som oftast hamna tillbaka med vikisar för det visar sig alltid vara det bekvämaste. Men som sagt nu ska vi ge dess läckerbitar ett försök.

   Nu har ...

Nu har jag varit och lånat bilder igen!Vart bilderna kommer ifrån hittar ni genom att trycka på bilderna eller  texten här under bilderna! Hoppas ni hittar något som inspirerar er lika mycket som de inspirerar mig.


Mettes Pottery {Home} by decor8.Mettes Pottery {Home} by decor8.

bath inspiration by decor8.
Här

bath inspiration by decor8. 
Här
inspired by by decor8.
Här

home decor inspiration by Floating Pyramids.
Här
   Flickr inspiration

Idag har jag och sonen varit på loppisjakt för att leta fynd. vi kom hem med 2 glasburkar, en glasvas och en låssas fågelholk och en liten trädlåda. :-) få se vad vi kan göra va dom fynden!

Sen har vi varit ute på tomten, vattnat blommor och plaskat i den nya polen som lillaL fått. Han tyckte den var rätt läskig till att börja med men nu gillar han den, bara han får plaska på sina vilkor. Så jag har parkerat mig i solstolen intill en stund med fötterna i poolen, det passar när man är gravid :-D svalt å skönt.

Sen kom en befriande, kort regnskur från blå himmel så då gick jag in och surfade en sida som heter Flickr. Där kan man hitta allt möjligt kul i fotoväg. Där får man själv lägga in sina bilder och skapa album. Det finns mycket fin inredning om man har tid att leta sig runt. Vissa samlar inredning i sina album från många olika sidor på nätet, andra bjuder på sin egen inredning.

Jag blev lite inspirerad av detta röda golv.

Guest room
bilden hittade jag i lutterlagkage's fotoalbum

nursery6 by renovate + decorate.
bilden hittade jag i renovate + decorate's  fotoalbum


kitchen by decorology.

shelves by decorology.Attic by decorology.

cabinet by decorology.

Det skåpet skulle jag vilja ha!
bildrna hittade jag i decorology s fotoalbum   En glad blogg av en tjej med skön stil!

Idag måste jag tipsa om en blogg som gör mig glad in i själen. Den handlar om Inredning och skrivs av en ung tjej som som kan det här med att kombinera färg och få det att kännas så rätt! Jag är själv inte en såhär färgglad person och trivs kanske i ett mer neutralt hem men jag kan inte låta bli att bli glad när jag ser bilderna från de hem hon inrett. Så fint och med en sån blick för färg! Så att hon ofta använder second hand gör mig ännu mer lycklig! Hon bjuder även på bilder från sina föräldrars hem och hennes mamma har samma öga för stil även om hon drar mer åt det romantiska lr schabby hållet!

Pinkfriday 

Är väl värt ett besök och frossa i den sköna inredningen och de tips hon ger.

Alla bilder är lånade från pink fridays blogg och ägs av henne!
Klicka f�r att st�nga bilden Klicka f�r att st�nga bilden

Alltså pink fridays gamla studentrum :-D


   jag slant med penseln...

Ni som läst i min blogg tidigare kan inte ha undvikit att förstå att det här huset inte är inrett (målat) indvändigt efter vår smak. I 3 månader har jag nu gått å stirrat på väggarna (föräldraledig som jag är och hemma hela dagarna) ,sett potentialen men inte haft tid att göra nått åt det. Ett av vårts hus många problemområden var vår hall. Den upplevdes mörks som en grotta. Färgen isig är det väll kanske inget fel på, rött kan ju passa på rätt ställe men för mig som gilalr vitt och i den här mörka hallen så var det bara så fel. Det fanns varken tid lr pengar för en rejäl renovring men jag tänkte att en budget renovering kan kanske iaf göra lite skillnad. Så i tisdags ringde jag till sambon på jobbet och sa nu ska vi måla om!
Sagt och gjort när sonen nattats och sov gott så drog jag igång! fram med den stora burken med vit färg och sen drog jag fram som en virvelvind (en virvelvind med stor mage då jag är gravid i v 34). Så efter många lager vitfärg så kundej ag äntligen börja se ett färdigt resultat i onsdags. Fortfarande saknar att måla insidan av ytterdörren. Så här blev det iallafall!
Så nu förvandlingen....


Nå vad tycker ni? Ja ljusare blev det iallafall :-D Golvet ska slippas här framöver och behandlas. Vi har inte bestämt riktigt hur än men vi ska läsa på om lite olika metoder. Det bruna bakom hyllan (runt dörren) är tillfälligt då det sen inte kommer sitta nån dörr där längre. Den dörren leder till övervåningen som just nu är ett renoverings kaos. Nu i höst hoppas vi att vi ska få se slutet på den renoveringen och äntligen få 2 sovrum där uppe och då kommer dörren tas bort och vi får en öppning till trappan där. Sen återstår att måla om ytterdörren, ja ni ser dom fina spackelfläckarna :-D
   Vitt vitt

Idag bjuder jag på bilder i vitt vitt eftersom det just nu känns väldigt lockande nu då jag själv längtar efter vita väggar här hemma. Just nu renoverar vi övervåningen och innan den är klar kan vi inte ta oss ann entreplan men gissar om jag önskar att jag kunde det. Hallen känns mörk som en grotta med sina mörkt röda väggar, tänk omj ag bara kunde få måla lite vitt där ;-) det är så jag får hålla händerna i styr för att inte gå loss med penseln... men hur ska jag kunna måla med en 1 åring i hasorna?

Långbänk i köket med långhylla över. Småsaker förvaras i korgar från Bruka, porslin och köksredskap i lådorna under. Stort bord med tilläggsskiva och stolar från Ikea.Efter en lång, brant entré­trappa kliver man rakt in det stora öppna allrummet och köket. Och klättringen är mödan värd. Det vackraste från den gamla vinden är bevarat, som det murade valvet och takbjälkarna. Och så ljuset ovan trädkronorna som slår emot dig!Vilken lycka att få vila ögonen på ett riktigt vitt hem ett tag. Så här vitt skulle vi inte kunna ha det hemam hos oss med hund å småbarn men just idag så kändes det skönt att se det vita rena hemmet :-D

Bilderna är från Sköna hem


   Som små små karameller

Jag hittade den här tyska sidan med ljuvliga detaljer för hemmet, de var som små små karameller. Undra just om det skulle gå övertala sambon att släppa in en sån där ljuvlig lampa i vårt vita sovrum, det hade varit fint! Sidan finns här.

pssst de har webshop! ;-)


   säng påväg :-)

Nu är lillens säng påväg hem det blev den här!

Klicka för att se nästa bild

Synd bara att hans rum inte är klart för att ställa den i men hans mamma (jag såkalrt)  tänker nog bädda den ikväll iaf för att se hur fin den blir :-D Den ska ju målas vit en dag men det får vänta lite just nu har vi så många andra projekt pågång.   Samsovning och sängjakt

LillaL är ju inte så liten längre men liten nog för att vi ska tycka det är mysigt att ha honom i vår säng. Vi känner ingen stress att låta honom bo i egen säng. Vi är väll flummiga familjen i mångas ögon men jag tror på att ge barn obegränsat med närhet så länge de vill ha det. Det är nått vi funnit står oss nära sen vi blev föräldrar till lillaL.Barn går igenom så många faser då de sakta men säkert frigör sig från sina föräldrar och lillaL är inget undantag. Han har verkligen under det här året frigjort sig på alla sätt och vi får ofta höra vilken självständig och framåt liten kille han är. Det gör mig bara mer övertygad över att vi har valt rätt spår. 5 minutersmetoden lr andra metoder passar inte oss har vi funnit. Om andra vill hålla på så med sina barn det säger jag inget om, alla måste vi göra vad som passar våra familjer men det passar inte oss. Sömen och nattningen har varit ett bekymmersfritt kapitel med vår son. vi har nog haft tur men det känns oxå som att vi kanske har hittat en metod att uppfostra som passar honom. Han somnar snällt snabbt på kvällen och sover bra. Vi vaknar alla tillsammans och har trivts bra med det. Men nu har ändå tankarna på en säng till barnen kommit. Det är mysigt att samsova och vi kommer inte ge upp det i första taget men vill lillaL sova i egen säng så är det klart att alternativet ska finnas där. Dessutom så börjar det bli så att han kanske inte väljer det idag men en dag så kanske. Vi vet inte heller vem den nya lilla är som kommer in i våra liv, kanske tycker han/hon att det är skönast att sova själv. sånt kan man ju aldrig riktigt veta.

Men så har de här stackars barnen en kräsen mamma som fått en bild i huvudet över hur sängen ska se ut. det skulle vara en utdragssäng av äldre modell som jag skulle måla vit.  Det hade jag bestämt å så kunde sökandet börja. Å jag har sökt och sökt å nu tror jag att jag hittat en. Jag ska skicka E till att titta på den i morgon efter jobbet. Här är den..mitt fynd!

Klicka för att se nästa bild

 

   att göra plats för fler

Det är inte länge kvar till vår lilla familj ska utökas. I slutet av augusti är lillbror/lillasyster (vi vet inte vem ännu) beräknad att anlända och vår familj ska bli 4. Det känns roligt och spännande på samma gång storebror är ju inte så stor ännu, 15  mån, så hur kommer han ta det? Det kan vi inte veta förän syskonet är här.  Vi är ännu i tagen med att renovera övervåningen där syskonen ska få sitt sovrum intill vårt. Vi räknar med att de sover hos oss ett bra tag till men det blir skönt med ett rum där de kan förvara de saker de inte leker med för stunden.

Men som de flesta med småbarn vet så leker de ju där mamma och pappa är så det blir att snubbla överleksaker i många år till på entreplan är jag rädd. Innan för vårat kök, intill vårt vardagsrum ligger en gammal liten matsal som har serveringslucka in till köket, vi har alltså uppsikt över detta rum från både vardagsrumemt och köket. Nu börjar tankarna så sakta pyra om att göra det till lite av ett lekrum för barnen där vi kan stoppa deras leksaker och där de bebisen kanske kan sova middag på dagarna. Just nu har rummet upptagits av ett skrivbord som senare ska ner i hobbyrummet när sovrummen är klara så vi kan flytta in där. (blivande hobbyrum är nu vårt sovrum) hänger ni med :-DGroda från ikea.

   Semester i danmark...

För en vecka sedan tog sambon, jag och lillaL och packade in oss i bilen för att njuta va en Weekend i Esbjerg. Esbjerg är en hamnstad i danmark.
I Esbjerg är E:s mormor född så hon bjöd hela släkten på en resa dit för att uppleva hennes barndomsstad. Jag som faktiskt aldrig varit i danmark ohc kört så genom landet tyckte at tdet var jätte vackert. Esbjerg är en liten mysig stad. Utanför Esbjerg ligger en ö som heter Fanö  en otroligt mysig och vacker ö. Där ute spenderade vi en dag och åt glass, njöt av den vackra naturen.På Fanö finns en fantastiskt strand där man kan köra med bilen på stranden om man vill, strand så långt ögat når. Otroligt vacker!!Fanö bjöd oxå på en mysig liten by med små hus som nästan kändes overkligt söta och små. Husen var bebodda och jag skulle tro att många nu mera är sommarhus. De var så vackra så jag var tvungen att ta kort på dem.   under vår altan...

Jag har inte tagit en bild nu när det är helt klart men här var det nästan färdigt. min killar jobbade hårt och gjorde det fint under altanen på en dag! det blev så prydligt istället för att det skulle vara jord, brännässlor och sniglar där under.
Sen den här bilden togs har det tillkommit stockar som hindrar gruset från att komma ut i gräsmattan. Jag frå ta en bild på det sen.

   I mitt fönsterRosor och doftschersmin i små koppar från indiska pryder min fönsterbräda.


   fullfart genom sommaren....

Min älskade mamma for hem igår efter att ha spenderat några dagar här och myst med lillplutten våran. Han och hans mormor får ju inte träffas så ofta eftersom det ligger ett halvt sverige emellan. Men nu har de haft mysigt i några dagar iaf. LillaL tyckte det var jätte kul med mormor  och hennes "gubbe" :-) på besök så han studsade ur sängen så fort han vaknade för att spana på "gubben" som låg där på madrass på golvet och för att busa med momma lite. Synd bara att dagarna går så fort. Snällt av dom iaf att åka över hela Sverige för att lämna älgkött till oss och gosa lite med lillen.

Älgkött mums! de tyckte sonen oxå. jag är då mest uppvuxen på älgkött och fram till tonåren vad kött= älgkött för mig men för min sambo känns älgkött riktigt lyxigt. Efter mina år i söder har jag kommit till att sakna det mer och mer. Vi har nu fyllt upp vår frys med så mycket som det bara gick in. Ska man äta kött så känns älgkött som ett bättre alternativ tycker jag än kött man köper i affären, inga kor som stått timmar på slaktbil och kuskat runt och sen stressats på ett slakthus. fullproppade med antibotika och vem vet vad... älgen har iaf levt ett vilt liv och dött snabbt.  Jag inbillar mig att det skulle va bättre iaf. Å för oss blir det betydligt billigare än att köpa kött i matbutiken. Jag kommer lämna upp en beställning till släkten i norrland på mer kött till hösten, jag hoppas det får nått över som vi kan köpa.

Utöver det goda köttet så lämnade mor 2 stora burkar hjortronsylt oxå. jisses så gott det var. Varm hjortronsylt med vaniljglass...mums. har inte ens tänkt på hur mycket jag saknat hjortronen förrän jag smakade på det nu igen.

Sen fick jag "arv" från min älskade mormor som gick bort i maj. Mamma hade samlat ihop fina dukar och mattor som mormor vävt.  Hon var så duktig min mormor på att väva, vilket hantverk! med sig hade mamma oxå en docka som alltid stod hos min mormor när jag växte upp så den ska få stå i barnens rum när det är klart. Jag fick oxå ett armband med berlocker som mormor haft och en ring. Nästan så man inte törs använda sakerna för de är så fina minnen.

Nu har iaf mamsen packat ihop och åkt norrut igen, hem till hästen. I morgon kommer istället lillaLs farmor och faster och mellanlandar innan de åker vidare till danmark. Till veckan går E på semester och då packar vi oxå ihop oss och åker till danmark där fler ur Es släkt väntar. Sen hinner vi nog bara tillbaka från danmark och packa upp väskan så kommer Es lilla tös på snart 5 år som annars bor med sin mamma i norrland. Hon ska bo här 1 vecka lr så och mysa med pappa och lillebror. Ja som ni ser så rullar livet på här hemma och nånstanns mitt i allt ska vi hinna med huset oxå. Ja vi får väll se om vi kan trolla fram nått dygn med mer än 24 timmar :-D
Men ni där ute..glöm inte att njuuuuta av sommaren! Det ska vi absolut hinna med oxå!


bild från martha stewart

bild från martha stewart

RSS 2.0