Altanlösa (inte länge till) Del II


Nu är bygget igång och den nya altanen börjar ta form. Ni ser att en del av dem gamla altanen skymtar i bakgrunden. Den ska såklart inte vara kvar utan står där bara för att vi ska ta oss in och ut tills vidare :-)

   I färgen blått...

Trädgården möter våren i färgen blått. Här nere där vi bor är blåsippor fridlysta och får därför inte plockas men när vi flyttade hit så fanns det redan en tuva på vår tomt. Lucky me :-) Så nu får jag njuta av blåsippor här hemma  även om jag inte kan plocka in dom. Den andra blomman som poppar upp som små glädjespridare omrking på tomten är Scillan. Så enkel, så tacksam och som ett säkert vårtecken.


   Altanlösa

Nu är vi altanlösa. Här har ni vårens projekt. Altanen. Nu är den riven och snart är det dags att bygga upp den nya. Det ska bli roligt att se hur den nya altanen kommer passa ihop med huset. Den kommer få en helt ny design. Jag hoppas den ska bli så bra som vi tänkt oss. Bye bye balkongliknande altan den nya ska ner mot marknivå. Jag hoppas det ska ge en känsla av att hus och trädgård knyts samman. I morgon startar bygget!


   Ett miljövänligt klipp

Förra året så gick vår självgående gräsklippare över från att vara självgående till att inte alls gå. Det var en bensindriven gammal gräsklippare så säkert hade varit bland dom bättre i sina glansdagar men dom dagarna var över för längesedan. Så vårens uppdrag var att titta ut och inhandla en ny gräsklippare. Efter lite funderande beslöt vi oss att ge oss in på den mer miljövänliga delen av gräsklipperi. Med tanke på att vår tomt iaf är ca 1200 kvm så var handjagare inte riktigt ett alternativ. Så det fick bli en eldriven/batteridriven variant. Man laddar den helt enkelt mellan klippningarna. Vi har än så länge bara provkört den lite på tomten men än så länge känner vi oss nöjda med köpet. Jag återkommer med vidare recensioner efter vår första riktiga gräsklippning.


   Idag för 3 år sedan fick jag en prins.

Efter att jag har varit sjuk i några dagar å verkligen känt mig orkeslös så är det nu Liams tur. Stackars liten. I dag är inte heller vilken dag som helst. Idag är nämligen Liams födelsedag. Idag blir han 3 år. För 3 år sedan idag så föddes min prins jag kan inte förstå det.

Liam föddes sent på kvällen så vid den här tiden låg jag å kämpade. Liams förlossning var verkligen tuff och vi den här tiden för 3 år sedan var både jag och Liams pappa oroliga och rädda för hur det skulle gå. Vi hade redan kämpat länge och förlossningen drog ut på tiden, Liams hjärtljud gick upp och ner och läkare sprang in å ut. Det låg i luften att det inte var något de bedömde som en normal förlossning. De pratades över våra huvuden, hur länge skulle de kunna vänta, skulle det snittas, hela tiden fick personalen överväga vad de skulle göra. Men tillsist kom han utan snitt lite medtagen, lite grå men ändå stark som bara den. Han fixade det min lilla prins. Jag ville bara ta honom och aldrig släppa taget. Att det var 3 år sedan idag känns nästan overkligt. Klart jag förstod att man skulle älska sitt barn men jag blev ändå tagen på sängen med hur stark den känslan är.

Liam kom ut stark och när han för första gången fick ligga på sin pappas bröst inne på förlossningen så lyfte han upp huvudet och tittade rakt in i sin pappas ögon och kravlade sig över hans bröst. En bestämd, stark liten kille så har de varit det sen den dagen. Idag fyller han alltså 3 år och har blivit en riktigt smart liten kille. Han gillar bokstäver och letar dom överallt. Han älskar att bygga lego och duplo. Han är tokig i flygplan, bilar och framförallt helikoptrar. Han har kommit på att man kan luras och gör det riktigt bra, som tur är bara om oskyldiga saker J I morgon ska vi fira honom vi i familjen för då är hans pappa ledig. Till helgen kommer vi fira med lite släkt och vänner. Mammas lilla hjärta blir en stor kille.


   Flaggspel

Flaggspel har länge varit populära och pryder både kalas å barnrum. Jag har gjort flera stycken både i tyg och papper. Det är rätt enkelt och går fort. Flaggspelet  på bilden där nere gjorde jag när min 6 åriga stydotter fyllde just 6 år. Just nu hänger det i hennes rum. Just nu arbetar jag på ett i papper till min blivande 3 årings kalas. Jag bifogar en bra mall från här. Mallen kommer från Pink paper Peppermints.
Mallen går skriva ut i flera storlekar men hjälp av inställningarna från de flesta skrivare.

Ett tips är att skriva ut mallen på hårdare papper eller att skriva ut den på tunt och sen överföra den till kartong. Det är mycket lättare att måla av den om den är på styvtpapper.

   Pekbok på nätet

Vår 3 åring hade mycket problem med magen sina 2 första år och han var slö å orkade inte så mycket. Idag har vi kommit till rätta med det men han missade en del de första åren då han inte orkade riktigt. Språkutvecklingen fick stå tillbaka å han ligger nu efter i sitt tal. Vi ser idag att han har god förståelse, har inga problem att ta instruktioner å att han är en smart liten kille helt enkelt. Han hämtar ständigt igen nya ord och meningar kommer. Men det är inte lika lätt att motivera en 3 åring till att lära sig enkla ord som det är med vår 1,5 åring så vi har fått hitta knep. Datorn är en sån sak som fungerar bra att använda. I vår jakt på ord så hittade vi pekböcker på nätet. Han tycker det är roligt att få klicka fram den nya bilder å tränar samtidigt. Såklart används pekböckerna oxå av vår 1,5 åring som det idag bara bubblar ord ur. Det är ett roligt komplement till vanliga pekböcker. Det är lustigt med 3 åringar för orden"prupp"  och "prutt" fastande på en sekund men ordet banan tog längre tid ;-) Man kan säga att prioriteringen för vilka ord som är viktiga är annorlunda när de är 3 år.

Pekbok 1

Pekbok2


   Gratis läsinlärningsprogram

Vi har en 3 åring som är väldigt intresserad av bokstäver och en 6 åring som håller på att lära sig läsa. I min jakt efter dataprogram till dom så sprang jag på det här. Det är ett program ni kan ladda ner gratis och som innehåller båda bostavsträning, bygga ord och även en del räkning. Jag skulle säga att det är mer för 6 åringen än för vår 3 åring men när jag satt med kunde han göra ex memory.

klicka här för att komma till SEBRAN

Välj rätt bild, läsövning


   Sommarfint från Ellos

Jag har roat mig med att kolla in Ellos nyheter och hittade det här som jag tyckte var prisvärt å snyggt. Lite godbitar, enjoy. Bilder från www.ellos.se


   Vårkänslor och grönska...


   Hej hej

På min resa till jämtland fick jag höra lite då å då.."ja men det läste jag ju, jag tittar in i din blogg ibland". Det var roligt att höra för det var ju meningen med bloggen från början att just vänner å släkt ska kunna ha lite koll på oss fast vi befinner oss i olika delar av sverige :-) lämna gärna en komentar då å då när ni är in, det är så roligt att se att ni varit här. KRAM på er


Bild från förra årets trädgårdsland.Idag har jag tänkt börja sätta frön för årets land. Så snart dax att hämta Felicia från skolan å sen ska jag börja plantera! 


   Längtan efter sommar

Här är bilder på Felicia och Liam i en gunga gjort av en bärsjal slängd över en gren i björken.   Tillbaka efter påsken

Nu är vi hemma igen efter en resa till Jämtland där jag hälsat på släkt och vänner. Det var många vi skulle hinna med att hälsa på och det är inte alltid så enkelt att hinna med. Det blir mycket åka bil men vi hann också med att bara njuta av den jämtländska vårvintern. Sitta på ett renskinn på sjön och pimpla fisk. Den jämtländska vårvinter visade upp sin mest underbara sida och bjöd på sol alla dagarna vi var där. Barnen var glada över att få träffa sin Momma (mormor) och vi hann med att ta ett generationskort med gammelmorfar  eller Oldefar som vi säger eftersom min morfar bor i Norge.

Det var lite trist att lämna jämtland och släkt och vänner där och det var en lång bilresa hem men när vi kom hem så blommad krokusen ute på gräsmattan. Våren är här!
Idag har vi varit ute hela dagen och barnen har lekt i sandlådan och farit runt som busungar på tomten. Det märks att det är vårkänslor i dom små benen. Efter mycket spring och bus så gick vi ner till kiosken och köpte glass. Jag njuter verkligen av solen, rena energi bomben.


RSS 2.0