Min grabbar arbetar...


Mina killar jobbar med att få fint under altanen.
E har redan grävt ur och lillaL hjälper till att flytta undan alla stenar och annat skrot som vi hittade.


Nu är det utgrävt och städat under altanen.
Här sliter E i grushögen.

Här har markduk och grus börjat komma på plats.
Jag får visa det färdiga resultatet sen för nu är det matpaus :-) mina grabbar blir hungriga av att jobba.   sommar pyssel

Den här lilla installationen gjorde sonen och jag häromdagen i vår vildvuxna äppelträd. Jag hoppas jag kommer ihåg att gå ut nu på sommarkvällarna och tända den egengjorda lilla ljuslyktan och njuta av mysbelysningen. Vårt gamla äppeltråd ser inte ut att ge mycket frukt i år och liknar mest ett skatbo men det har ändå sin charm där det sträcker ut sig i ett hörn av vår trädgård.


   Pion

   kommer ni ihåg det här?

I våras började det titta upp både det ena och det andra i min trädgård blandannat det här  och jag efterlyste vad ni kunde tro att det var. Till min lycka så gissade hippihäxan att det var pioner. Vill ni se vad det blev av det?

None

Det här blev....
Alltså en underbart vacker och doftande Pion!


   Före bilder på huset...

Det här är vårt hus som det såg ut den dagen vi var och tittade på det å såg att det kunde bli något fint en dag. Bortse från möblerna dom är INTE våra.

Jag ser framemot den dag då jag kan säga att vi tagit bort den hemska fuskpanelen och tapeterna. Men ännu har den dagen inte kommit. Jag får nog återkomma till hösten med efterbilderna.

   Nostalgi

I brist på bilder från huset så får ni se vår gamla bostadsrätts lägenhet som vi sålde i våras. Den köpte vi några år innan vi fick barn och det var lite avv årt fritids intresse att prova lite olika inredningsstilar i den och vi målade om den och la nya golv. Lagomt tills vi vuxit ur den hade den fått en del prägel av oss.

Ja nu ska man ju inte leva i det förflutna vi trivs trotts allt verkligen bra i huset och skulle inte vilja byta tillbaka men det kliar i fingrarna att få sätta vår prägel på husets väggar. Just nu känns det rörigt med paneler och virriga tapeter.


I nästa inlägg kan jag lägga in några gamla bilder på huset. så som det såg ut när vi tittade på det för första gången. ni får bortse från möblerna som INTE är våra.


   Att bygga hyllor

Zooma   

bild från ellos.se

Den här typen av hyllsystem använde vi i lägenheten i hallen. Då byggde vi ihop hyllorna själva. (Se bilden nedanför) det var så praktiskt, vi hade den som skohylla och den svalde verkligen massor i vår lilla hall. Nu funderar jag på om inte vi ska göra nått liknande här i huset. Först hade jag inte tänkt det för det är ju roligt att förnya sig, nytt hus, nya ideer men vår hall här i huset är inte på rymlig och verkligen svår möblerad.

Vår gamla lägenhet


Åh det är inte utan att det svider till i hjärtat när jag ser bilderna från vår gamla lägenhet. Den var så vit, så lugnt. Så ser jag mig omkring i huset. Här har vi inte hunnit ta fram penseln än. Jag saknar harmonin som var i vår lägenhet, lugnet som vilade där. Dom som bott i huset innan oss har haft en helt annan smak och i våra ögon råder inga harmoni på dessa väggar. Jag motiverar mig med att det kommer bli härliga före och efter bilder från huset när vi väl hunnit fara fram.

   inredningsdrömmar

[badrum+nere3.bmp]

Det är odunvikligt en dag kommer vi bli tvunga att göra om vårt badrum, det kommer svida i plånboken men ack så härligt det kommer bli med ett nytt fräscht badrum. Då ryker klädkammaren in till vårt badrum så vi vår det lite större. Dock aldrig så stort som på bilden som kommer från http://www.skonahem.com/ men jag blir ändå så inspirerad när jag ser färgskalan och lugnet på bilden.

   Glad midsommar!

Hoppas ni fått en fin midsommar. Vi njöt av midsommar med goda vänner så den blev fin fast vädret inte var så strålande. Det kändes som typisk svenks midsommar helt enkelt :-D. Men vi åt gott, skrattade gott och hade det väldigt trevligt trotts spridda skurar. Våra vänner har ett väldigt fint hus och det gav lite inspiration att fortsätta arbetet här hemma oxå. Näst på tur står ett förråd som ska få sig en omgång med färg och smart förvaring. Vi får se vad vi kan åstakomma med det när sambon är ledig på onsdag. Jag hoppas kunna återkomma med bilder. Jag målar fortfarande på mina loppisfynd som jag nämt tidigare (mina 2 bord)  så jag kan tyvärr inte bjuda på bilder på dem ännu. Nä nu ska jag ta en kopp te och fundera över vad jag hoppas ska hinna här hemma i höst.bild lånad från
http ://www.calstrawberry.com/

   jag var tvungen att små le lite...

Telefonförsäljare, det måste vara hopplöst att ringa till oss. Alla mobilabonnemang de försöker sälja till mig, lönlöst! Jag ringer knappt med min mobil så hur billiga månadsavgifter de än erbjuder så är det altid högt över summan jag ringer för och de låter lika snopna varje gång jag deklarerar vad jag ringer för per månad. Så idag ringde kanal digital och ville nå min sambo. Det lät bestämda över att det var honom de skulle tala med men jag funderade över om dom inte ville veta om vi hade tv först innan dom skulle sälja sina produkter :-D kanske skulle jag sagt det, de skulle sparat oss alla tid men när det är mannen i huset de ska tala med (vanligtvis för att sälja nått sportpaket) så är det väll bäst man tiger :-D Tyvärr tror jag inte de kommer långt med att sälja nått kanalpaket till en familj utan tv. haha


   Tänk vad tiden går fort.

Den här tiden förra året, för att vara exakt "2007-06-19 " skrev jag i min gamla blogg såhär:

"Så här på sommaren kliar det i mina fingrar nu när jag bor i lägenhet. Det är mina grönafingrar som vill komma till användning, odlarglädjen som spritter. Förra året förvandlade jag min inglasade balkong till ett växthus men i år har jag inte haft tid att skapa mig någon cityträdgård. Nu står bara lite kryddor och så en kruka lavendel där ute. Jag älskar Lavendel den är fin att se på och luktar underbart, alltid nått. Jag önskar mig ett hus med en liten trädgård där jag kan påta på lite och ha en hel rabatt med bara lavendel. "

Då anade jag inte att jag ett år senare skulle ha min trädgård och min rabatt med lavendel. Tänk vad saker å ting kan vända snabbt. :-)
   Att 4,5 meter tyg kan göra mamma så tokig ?:-D

Min son såg lite fundersam ut vad mamma höll på med när jag tidigare i veckan sprang ut till brevlådan säkert 3 gånger innan jag vet att posten brukar anlända. Den kan ju komma tidigare idag! Jag väntade på en liten avi som skulle berätta att jag hade ett paket att hämta ut. Ett paket innehållande 4,5 meter tyg. Åh jag är så löjlig jag vet! jag blir som en unge som väntar på tomten när jag väntar på paket som ska komma med posten.

Men ännu bättre än en avi som kom själva paketet ner i brevlådan. De är duktiga på sånt här där vi bor nu. Där vi bodde sist tycker jag vi fick en avi för minsta lilla grej. jaja iaf paketet dunsade ner i brevlådan..åh som ett barn på julafton slet jag upp det. Titta titta!! lillaL, mamma har fått paket nu ska vi prova. Där stod jag framför honom med meter på meter med ett glatt tyg. Jo han har varit med förr min son han förstod nog vad de där över 4 meterna tyg var för nått...det var ju en bärsjal! Vår första vävda långsjal av märket bali baby breeze (ja ni hör ju vad härligt och sommrigt det låter) och färgen var Haumea. För er som inte vet så är det namnet på en gudinna på hawaii, bara namnet var vackert nog. Sjalen är gjord på bali och är färgad och "batikad" för hand (inget barnarbete inblandat och arbetarna lovas ha goda arbetsförhållanden så jag hoppas att det stämmer.) Sjalen är gjord i bomull och inga giftiga färger används i färgningen. Det är en sval sjal som passar perfekt som sommar sjal. Det blir de mest färglada bärredskap jag har i min samling. Hippi kallas min sambo den men glad kallar jag den :-D

 
Ja så ser vi ut  när vi slö surfat på Sjalbarn en stund,
det är lillaL som somnat på
min rygg i nya sjalen.
LillaL sover under sjalen i soffan.   Loppisfyndat

Nu sitter jag med en kopp te och funderar vad jag kan göra med dagens fynd. Det är inte ofta jag har en stund för mig själv då jag med gott samvete kan slå mig ner med en kopp te och bara drömma. Baksidan med att ha barn antar jag :-) det finns helt enkelt ingen tid att bara vara. Vad gjorde jag med tiden innan jag fick barn? jissses jag måste haft hur mycket tid som helst..eller?? Jaja jag är iallafall glad att jag valde att skaffa barn, den gläjden är helt klart värd lite mindre tid att drömma på :-)

Idag packade jag och sonen ihop oss och begav oss till ett litet samhälle som ligger ca 10 min iväg med bussen. Vi strosade i de små butikerna och myste i solen. Jag tog en sväng in på röda korsets secondhand och fyndade lite. Det var nästan lite komiskt för igår hittade jag ett ovanligt men sött bord på tradera som jag efter lite övervägande lämnade det vinnande budet på. Jag ska hämta upp det den 11 juni då jag passerar orten där bordet finns. Idag stövlade jag in på secondhand butiken och vad ser jag? ett litet blombord som är precis lika i utformningen och mönstret så jag var ju bara tvungen att köpa det. Nu är båda borden bruna men jag svängde in på färgaffären och köpte med mig en burk vit matt färg. Här ska trollas. Så fort jag lyckats leta upp lådan i källaren som innehåller penslarna så ska blombordet få sig en omgång. Jag tror det kommer bli fint. Sen fyndade jag lite tyger på samma butik, det är nu örngott men jag tänkte att jag kanske kan modifera dom till kuddöverdrag till min småkuddar som jag har i soffanSå hittade jag ett annat fräckt tygstycke som jag inte vet vad jag ska göra av men tyget var lockande.

Ne nu ska jag ner och väcka sambon som har en tendens att somna samtidigt som sonen när han nattar. :-D

Bilder på fynden kommer senare. Istället bjuder  jag på en bild av en underbar kopp som jag gärna skulle vilja dricka mitt te ur. Koppen är gjort av keramikern Anna Wrigstad Östberg. Är de inte underbart ljuvliga. Titta in hennes galleri och se mer av hennes underbara keramik.


   Inspiration


Vi har ju inte bara en trädgård vi har ju ett hus oxå. Just nu står det stilla där inne på renovering och inredningsfronten men varje gång jag kliver in från trädgården i ni huset påminns jag om allt jag vill göra där inne. Vi har bestämt oss för en ljus känsla i huset. Mycket vitt kommer det bli och en del sandfärgat/caffe late. Jag tänker ta med mig känslan från det rum i vår gamla lägenhet som vi blev mest nöjda med sovrummet! där inne andades det harmoni och det vill jag ha i hela huset och mycket naturmaterial, lite asiatisk känsla blandat med lantligt. En blandning av gammalt, nytt ,lantligt och modernt. Jag har samlat lite bilder som ger mig inspiration.


Foto: Sveriges Television
Bilder tagna från svt ur sommartorpet 2005 
Jag gillar Ernst smak otroligt mycket. Jag älskar ladan som de inredde 2007.
Foto: Sveriges Television

Något för vår smala lilla hall kanske?
[loftefter2.jpg]
ur sommartorpet 2007

Det finns många många fler bilder på nätet som ger mig inspiration. Jag får återkomma med dom en anann dag nu lockar solen ute mer :-) 

RSS 2.0