Yoga

Förra vintern började jag på yoga. Det var något jag hade önskat att göra länge men med små barn var det svårt att hitta tiden. Men då var jag fortfarande föräldraledig och så dök det upp en kurs som låg på en tid som passade mig toppen. Äntligen fick jag prova på. Jag tyckte om yoga precis så mycket som jag hade trott att jag skulle göra. Det var jätte roligt. När kursen gick mot sitt slut så närmade sig också min föräldraledighet sig sitt slut. Nu är det näst intill omöjligt att hitta tid till att fortsätta gå tyvärr. Tackvare att jag kunde gå den där första kursen så fick jag grunderna i Yoga och kan därför yoga lite hemma om kvällarna. När barnen blir lite större ska jag fortsätta att yoga för instruktör det var så roligt. Till dess så yoga jag hemma med det jag redan lärt mig.

När jag började yoga fick även barnen upp ögonen för det och det visade sig vara precis vad 7 åringen behövde för att varva ner om kvällarna. Nu mera yogar hon nästan varje kväll för att slappna av. Idag var jag in till stan och då passade jag på att köpa en ny yogamatta  till mig eftersom den andra är ockuperad av lilltjejen och så köpte jag även en yoga junior dvd. Hon har lärt sig lite grundpositioner så jag tror inte hon har några problem att jobba utifrån den dvdn.  


   Välkommen till mitt krypin och min skattkista

Idag tänker jag slussa er vidare från den här bloggen till mitt krypin och min skattkista. Där hittar ni mina nedladdningar enklare. Så söker ni sångkort, alfabetskort osv så ta ett hopp till mitt krypin med tiden har jag tänkt att det mesta sånt ska finnas där. Klicka bara på bilden så hamnar ni där.


   ostylad tisdag

Nu har vi renoverat lite hemma i köket. Vi har målat om väggarna. Ja dom var vita innan ocksåå men nu är de renare och med mindre skavanker. Så har vi målat om taket, mattare vit än innan. Så hade vi träfärgade takbjäklar men dom fick också bli vita. Till alla lister som tidigare var träfärgade så har vi plockat upp den grå golvfärgen och målat listerna i samma nyans. Nästa steg blir att plocka ner kaklet och sätta dit ett vitt kakel. Det kommer göra stor skillnad.   BVC och halv elva metoden

 

Så var det dags igen. Min 2,5 åriga son har blivit kallad till sin 2,5 års kontroll på BVC. De är säkert bra om man känner att man behöver prata av sig och så men jag har inte behövt det och därför undrat många gånger vad bvc varit bra för. Visst det var roligt när barnen var bebisar att gå och mäta och väga dem för att se hur mycket de vuxit. Det kändes däremot alltid som man väntade på om bebisen skulle få en OK stämpel i rumpan eller inte.  Vi hade egentligen bara ett problem vi hade behövt hjälp och såklart därför vände oss till BVC. Min äldsta sons lite krångliga mage men jag kan inte påstå att vi fick den där hjälpen jag hade hoppats på. Det tog flera år innan vi togs på allvar och fick någon hjälp överhuvudtaget därifrån. Nu när barnen blivit såhär stora har Barnbesiktningen övergått till föräldrabesiktning. Nu fick vi hem ett protokoll som ska kryssas i där de vill veta om mitt barns tal, so far so good. Såklart vill jag ha hjälp OM mitt barn skulle prata dåligt. Min äldsta pratade dåligt eftersom magen tog alla kans kraft och ork. BVC lovade på hans 2,5 års kontroll att jag skulle få komma tillbaka när han fyllde 3 år. Jag skulle bli kallad för jag ville gärna ha kontakt med en talpedagog/logoped.  Nu fyller han 4 år och vi har inte hört ett ljud från BVC ännu. Så mycket för den hjälpen. Jag skattar mig lycklig att jag är lärare själv och läst barnsspråkutveckling och själv kunde stödja mitt barn. 

Åter till formuläret jag ska fylla i till 2,5 års kontroll, nu vill de veta om mitt barns tv och datorvanor. Såklart om han pratar dåligt så låter jag ju ungen sitta för mycket framför tvn ? konstigt, vi hade inte ens tv när min äldsta var liten. Jaja sen blir det märkligare tycker jag. Då vill de veta om mitt barn kan somna själv. Jag kryssade i JA eftersom han själv går till sin säng och somnar när han är trött. Men sen började jag fundera. Vad definierar att somna själv?? Herregud jag somnar ju inte ens själv. Jag KAN somna själv men gör det nästan aldrig efter som jag delar rum och säng med min man och mina 2 barn. Så vad menar de. Om han somnar själv när han är trött eller när helst jag vill? Själv, vad menas med det . ska jag inte få vara i rummet, eller inte i rummet intill. Ska dörren vara stängt emellan. Vill de veta om jag bär eller ammar mitt barn till sömns. Skulle det i såfall vara fel?  Är det inte upp till mig att bestämma vad som fungerar för vår familj utan att bli dömd. Om det inte är ett problem för familjen i fråga är det då ett problem alls. Om inte min 2,5 åring kan somna själv då. Var ordinerar dom då? Min 2,5 åring somnar intill oss ibland. När vi sitter i soffan å ser en film eller samtalar. Är det då fel. Ibland somnar han i vår säng intill sin bror. Är det fel?  Nej jag vet det står ingenstans att det skulle vara fel om barnet inte somnar själv men jag undrar varför frågan är relevant.  Borde inte frågan i stället vara hur jag upplever att situationerna runt sömn och läggning fungerar? Jag de fungerar bra är det då inte oviktigt hur rutinen ser ut?

Jag och min man brukar skämtsamt säga att vi inte kör med 5 minuters metoden utan halv elva metoden. Med det inte sagt att våra barn lägger sig halv elva utan de vi menar är att barnen lägger sig när de är trötta. Hemsk tanke va ;-) men det är egentligen upp till oss att barnen känner sig trötta, avslappande och redo att lägga sig vid en tid så de orkar med dagen efter.  Jag vet inte vad BVC menar med att somna själv men jag tror knappast vi lever upp till idealet. Men vi har lyckliga, självständiga och friska barn. Jag tycker det räcker för en OK stämpel på både mig och ungen.

Ja jag vet att jag låter bitter på BVC men det är jag inte J jag bara funderar ibland över det lite snäva tänket dom kan ha. Nu vet jag att det också finns massor av toppen bra bvc sköterskor där ute. Dom behövs det fler av.


   sångkort barnsånger

Här kommer lite sångkort till några av våra vanligaste barnsånger. klicka här invänta nedräkningen och ladda sen ner. Skriv ut dem på ett styvare papper eller laminera dem för extra hållbarhet.

   Att dela med sig gratis.

Jag letar med ljus och lykta efter ett ställe där jag kan dela med mig av mina word och pfd fokument gratis. Jag vill ju inte att det ska kosta att ladda ner mina sångkort och alfabetskort. Någon som har nått tips så hör gärna av er. Nu gör jag ett nytt försök på mina alfabetskort här hoppas det går vägen.


   Renovering pågår

som alltid i det här huset känns det som ;-) så håller vi på att renovera. Men jag klagar inte jag tycker om att renovera. Kanske är det därför det här huset passar oss så bra. :-) vi kommer aldrig ta slut på projekt här. I väntan på att kunna sätta igång med större projekt så fixar jag lite med färg i köket. Vi har bestämt att vi inte ska göra några större projekt med vårt kök än på några år. Vi har bytt vitvarorna som kyl,frys, fläkt och diskmaskin. nu håller jag på att låna runt köksluckorna. Av någon anledning så var luckorna grå men stommen träfärgad. Nu målar jag allt grått för att få det enheltligt. I dag ska jag nog ta tag i att börja måla runt fönstren. Där är det också träfärgat men ska få bli grått.

RSS 2.0