kakel

Vi är långt ifrån färdiga i köket men här kommer ett smakprov på hur kökets nya kakel ser ut. Vi valde ett standard vitt kakel med lite matt yta. Det väcker inte så mycket uppmärksamhet och jag tror det kommer passa in i den lite enkla och lantliga stilen vi är ute efter. Å ja de ”trasiga” plattorna längst upp kommer att döljas av en list :-)   När vi satte den här väggen hade vi inte skaffat en kakelskärare. Vi var lite ivriga att sätta igång som vi oftast är när vi har ett projekt som ligger och väntar. Nu har vi en kakelskärare så vi kan fortsätta med resten. Väggen återstår att fogas men vi ska sätta upp resten och fogar allt tillsammans på slutet.


   vårkänslor

Vårkänslorna spirar ikapp med mina frösådda plantor. Ute tittar de första vårblommorna upp och det är vår i luften. Runt det rostiga armeringsjärnet som är gardinstång i köket så slingrar sig passionsblomman. Våren har nått oss.


   Earth Hour Idag 20:30

Nu är kl 20:30. Det här inlägget är skrivet tidigare men publiceras nu medan jag har min dator avstängd och medan jag sitter med mina tända ljus. Nu glömmer väll inte att släcka ljusen nu. En stund av stillhet... visa att du bryr dig. Varannan svensk släckte ner förra året.

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/4Mxjbip6y04" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

   Earth Hour den 26 mars 20:30

"Lördagen den 26 mars kl 20.30 är det dags igen för Earth Hour – den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi ljuset under en timmes tid för att skicka en signal till världens beslutsfattare om att ta klimatfrågan på allvar. "
WWF

Ni hänger väll på? Själv tänker jag göra en mysig grej av det i familjen. Barnen brukar få var uppe längre och hjälpa till att släcka alla lampor och tända ljus. Det är riktigt mysigt tycker jag  och sen pratar vi lite om varför vi gör det.
   Tid att gro

För några dagar sedan petade jag ner de första fröna i krukorna både på jobbet och hemma. Sen var det bara att vänta. Låter man de bara vila i jorden så kommer det sakta upp. Det måste få ta tid. När jag är på jobbet kan jag inte låta bli att dra paralleller mellan de små plantorna och barnen. Så små men starka. Ofta ofta påminns jag om vad barn kan bara man ger dom tid och utrymme att få pröva, utforska och öva. Ibland är den största utmaningen för oss pedagoger att inte leda barnen utan följa barnen. Ibland är vår uppgift att inte avbryta utan låta leken ta sin tid, låta utforskandet ta sin tid. Det tar tid att växa och det är inte alltid bäst att pedagogen är där och petar. Jag tycker dessa ord sammanfattar det allt för väl. Låt barnen få leka, tänka och ha utrymme att lyssna till sig själva.


   Vill bara påminna om mina andra blogg

jag vill bara påminna er om min andra blogg och att det nu å då poppar in nya sångkort, sifferkort, blomster kort osv där. Hoppa till den bloggen HÄR

   VAB är dagens ord.


Så var det dags för VAB i det lilla gröna huset. Först ut med feber var lilla N och nu är det Ls tur att ligga däckad. Eftersom E inte har en helt vanlig arbetsvecka den här veckan så har han lite svårare att Vabba. Vanligtvis delar vi på vabben men den här veckan faller den på mig. Nu är det iförsig bara 2 dagar i veckan som våra barn går på förskola och därmed bara 2 dagar i veckan som vi behöver Vabba. Tyvärr så blir det långt emellan de går på förskolan när de faller sig så att de är sjuka de där 2 dagarna. Som tur är verkar de trivas så bra där att det går bra för dom att gå ändå fast det blir långt emellan. Nu ska jag ta å mysa med min sjuklingar.

   Happiness


   Mina små konstnärer

När vi renoverar här hemma så har vi ofta barnen runt oss. Den här dagen var vi i köket och målade och då ville såklart våra små killar måla oxå. Så det var på med målarkläderna och så fick de en skiva att måla på. Visst blir det snyggt ;-)

   visdoms ord


   VAB och potatistryck...

Det snoras och hostas här hemma. Barnen har åkt på någon förkylningen och i morgon blir det VAB för mig. När det blir mycket tid inne så tar vi ofta fram pysselsakerna. Min blivande 4 åring L älskar att pyssla och klippa. Helst ska det limmas och tejpas också. Den här dagen så kom han och sa att han ville måla med potatis. Jag vet inte vart han fått den ideén ifrån för vi har aldrig gjort det hemma förut. Jag tog i alla fall fram potatis och skar ut en triangel eftersom han just nu är så intresserad av geometriska former. Jag plockade också fram mina bokstavsstämplar. Det blev ett vackert konstverk.

 


RSS 2.0