Play-doo

Vad gör man med 3 busiga barn när det regnar och regnar varje dag. En playdoo kanske? det var vad vi gjorde idag iallafall :-D Playdoo ser man ofta på förskolor och barnen älskar att "dega". Det är väldigt enkelt att göra och den håller ett tag om man förvarar den i en burk med lock eller i en plastpåse.

Så här gör jag min playdoo

Det här behövs:

5 dl varm vatten
1,5 msk matolja
2 msk citronsyra (eller alun)
karamellfärg
5 dl vetemjöl
2 dl salt

Ta 5 dl kokande hett vatten, blanda 2 msk matolja, lös citronsyrani vattnet och blanda i karamellfärg.
Blanda sedan 2 dl salt och 5 dl mjöl och blanda i vattnet. Knåda till en deg. Klart!
Med lite småkavlar och pepparkaksformar så kan barnen hålla på ett bra tag och "dega".  Vår deg blev rosa (röd karamellfärg alltså). Det var lilltjejen som valde färg den här gången.


 


   Blomman har ett namn..Nu vet vi vad den här fina blomman heter förresten :-) Jag köpte den ju för några veckor sedan och planterade i en kruka utanför vår dörr. Jag och mamma fann samma blomma på en blomsterträdgård och hittade även dess namn. Blomman heter Felicia. Precis som min mans dotter som kom flyttande ner till oss bara några dagar efter att blomman blivit planterad. Det var nog någon mening med att vi valde just den blomman. :-) Vackert namn på vacker blomma!

   Vart är solen?

Jag efterlyser solen! Barnen vill ju pröva sin nya barnpool och blomman som sprutar vatten. Nu får de iförsig leka massor i vatten :-S men det vore skönt om det kunde vara lite varmare och inte regna riktigt varje dag. Så tråkigt väder och vad gör man med 3 busiga barn när det regnar varje varje dag. Börjar ta slut på ideer och det ska ju regna mååånga dagar till.  Å så klart visar det REGN på midsommar hos oss. Som vanligt iförsig men ändå lite tråkigt. Barnen övar redan på små grodorna här hemma och jag hoppas vi kan ta oss i väg iallafall en stund till midsommarstången.

Jag kan berätta att (om nu inte regnet tar död på dom) så ser min vallmorabatt fin ut. TACK MOSTER GUN för den fina vallmon du skickade ner med mamma. Den har vuxit jätte bra och passar perfekt i min vallmorabatt. I år har jag gjort rabatten upphöjd så den ska dräneras bättre. Nu när det verkligen öser ner är jag så tacksam att jag gjorde det annars hade nog alla vallmon flytit runt vid det här laget.Vi har lerjord som inte dränerar så bra utan förvandlar rabatterna till pooler. å TACK  MOSTER GUN för Lupinerna den blommar så vackert nu längs med vårt staket.   Äppel peppel...

Här fortsätter lekmatsproduktionen. Barnens farmor kom med mer tyger så nu har jag massor med filttyg och även lite annat. I går började jag göra äpplen. Jag jobbar fortfarande på detaljerna så de ska se så bra ut som möjligt men jag visar en av mina första exemplar så ser ni allafall vad jag pratar om.
   Sytt nytt...

I går satte jag vid mormors gamla maskin igen och sydde lite mer lekmat i filttyg. Det blev ägg och fisk.
RSS 2.0