Välkommen lilla bee...

Vi har utökat barnvagnsparken vår men en bugaboo bee. Vi köpte den igår och har inte hunnit prova den så mycket ännu. Vi tog den på en provrunda på buslandet och på en större byggbutik i går å jisses vad smidig den är. Det är tydligt att den kommer göra sig perfekt på stan så nu återstår bara att se hur den beteer sig här på "landet". Vi har iförsig bara asfalterade gångvägar och vägar runt oss å på asfalt vet jag att den för sig väl. Vi hoppas vi ska bli nöjda med den men det vet vi ju först när vi haft den ett tag. vagnen är av sulkymodell och ingen offroadvagn men för det har vi ju vår super bra syskonvagn Easywalker. Syskonvagnen är ju fortfarande den vagn som kommer användas vid långa promenader eller ute i skog och mark eftersom då behöver vi kunna ha 2 barn i vagnen. Kortare sträckor går L (nu snart 2,5 år). EasyWalker DuoWalker SKY Base Double Stroller - photo Easy walker duo.


Bugaboo bee

Bugaboo bee's fördelar är att den är liten, bara 50 cm bred vilket är en stor fördel på stan eller i butiker. Den har ställbart handtag vilket gör att både jag och E kan gå lika bekvämt med den. Den har ngt som få sulkys har, den har vändbart säte. Det gör att jag kan ha barnen mot mig vilket jag föredrar ex på stan. Det var ett sant nöje att få ha barnen vända mot mig igen och kunna se alla deras reaktioner ansikte mot ansikte. En annan sak som vägde till den här vagnens fördel är att den har ett helt styre, inte delat som paraplysulkys ofta har. Det hela styret gör att den styrs med en hand utan problem. Helt styre ger mig en hand fri till att hålla det gående barnet i handen eller hålla hundens koppel. Något som vägde till vagnens nackdel är priset. Nu har jag ju en driftig man som lyckades få tag i en vagn från en butik med garanti och allt men till ett bättre pris. Han fick nämligen tag i ett visningsexemplar som butiksägaren kunde tänka sig sälja billigare. Det tackar vi för.


   Tutu, tyllkjol eller ballerinakjol

Fler som har små prinsessor i huset  (eller prinsar som gillar kjol)? jag har en styvdotter som leker prinsessa och ballerina mest varje dag. Idag sprang jag på denna väldigt enkla beskrivning över hur du/jag lätt gör en egen ballerinakjol. Beskrivningen finns här och är på engelska med mycket pedagogiska bilder. Jag tror det blir att jag får göra en eller flera här hemma. Tyget/ tyllet finns på panduros hemsida att beställa.
   De sista av sommaren...

Jag vet inte hur det är hos er men här hos oss är det höstvibbar ute. Solen har värmt oss idag men skuggan har avslöjat att det inte är någon värme i luften.  I trädgårdslandet har jag röjt undan sommarblommorna och salladen. Planterat om jordgubbarna. Pumporna regerar nu över landet. Temyntan tronar i kryddlandet. Jag tror temyntan är en av mina nya favoritblommor. Den kommer med färg nu till hösten och har en spännande doft och ett annorlunda utseende. från en och samma planta har jag fått mörk mörk rosa samt röda exemplar. Lyser upp den annars lugna färgskalan i kryddrabatten.


   morötter,glass och fisk

Mer lekmat har det blivit under kvällarna. Nu har jag börjat med morötter.. Så fick det bli en fisk till. jag har gjort några försök på glassar men dom kräver nog några försök till innan jag blir nöjd. Maten har redan lekt massor med.RSS 2.0