skogstur
Idag tog jag, E och barnen en tur i skogen.  Varje gammalt träd i den här skogen står där som en skulptur och det är verkligen en skog som lockar till fantasi och lek.


Så vill jag tipsa om en blogg och ett sött pyssel gjort på naturmaterial.
Det är Vännerna Maureen and Shanti i Kanada som driver bloggen Twig and Toadstool.
Här är har lönn"näsor", glitter och tunna grenar magiskt kommit tillsammans och skapat dessa fina trollsländor.bilden kommer från bloggen Twig and Toadstool


   Ringblommor

Jag har odlat ringblommor i mitt trädgårdsland. Jag gör det varje år och har dom mest för att de lyser upp så vackert och det är fint att ta in då och då och sätta i en vas. I år har jag faktiskt tänkt att göra något mer med dom. Vi har köpt ringblommesalva som vi använder främst till barnen om de blir torra i huden, får små sår eller eksem. Det lindrar också på insektsbett. det blir ingen hemmagjord ringblommesalva i år men däremot en olja med ringblommor i.
Det är receptet jag ska prova:

• Olivolja eller annan kallpressad olja
• Torkade kronblad av ringblomma
Täck blombladen med olja i en glasburk. Sätt på lock och låt stå tre veckor ljust men inte för varmt. Skaka om försiktigt varje dag och peta ner uppflutna blad under ytan. Sila genom kaffefilter av nylon. Förvara mörkt, t. ex. i kärl av mörkt glas.


   I skogen

Idag följde med våra vänner och deras barn på skogsutflykt. Det var riktigt mysigt. skogen lockade verkligen till fantasilek. På flera ställen låg stora ekar som fallit till marken som nu utgjorde en perfekt klätterställning. Bokträden gjorde att marken var fri från sly och även de minsta kunde ta sig fram överallt.


   Njuter

Jag njuter medan jag kan. Snart knackar vardagen på och det är dags för hämta och lämna på skola och förskola. Jobba om dagarna, läxläsning om kvällarna osv. Vi har redan börjat förbereda lite inför det. Speciellt skoltjejen vi har i familjen behöver rutiner och struktur för att orka så vår vardag är rätt strukturerad emellanåt. Sommaren flyter på lite hur som helst men nu känner jag att tösen har fått nog å längtar struktur och rutiner igen. Dags att återinföra rytmen i vardagen. Är ni fler som ska strukturera upp era liv inför hösten så kan jag tipsa om blankettbanken. Här kan man hämta Månadsalmanacka, Ritalmanacka / Fotoalmanacka ,Familjen/personalenalmanacka, Timplanering/Bokning m.m.
Innan jag fick barn tyckte jag att det lät för tråkigt med struktur och rutiner. Fortfarande så försöker jag hålla vårt liv lite fritt men jag ser charmen i en rytm i vardagen på ett annat sätt än förr. Barnen mår bra av att känna att våra dagar har en flyter på, det ger en trygghet. Ändå skulle säkert många tycka att vi är väldigt ostrukturerade här hemma :-D Så kanske det kan se ut ibland men helt utan ordning å reda skulle vårt liv inte fungera och tösen skulle bli galen på oss :-)


bilden är fixad i picnic. Ett tips för er som vill fixa bilder snabbt och enkelt utan fotoprogram.


   En prinsessa fyller år.

Idag har vi firat vår stora tjej. Min styvdotter fyller 7 år idag och det firade vi med familjen, ätit glass, öppnat presenter och hon har fått önska vad vi ska äta till mat. Hon fick en bok av min mamma och den har hon snart läst ut. Duktiga stora tjejen!! Nu smider vi på planerna inför hennes kalas som hon ska ha med sina vänner. Skattjakt, glass och massor av bus har jag förstått att det ska bli :-D
RSS 2.0