Nu är vi igång igen.

Vi har en ny digitalkamera och jag gillar den starkt.Nu ska det tas bilder igen. jag tycker att den här kameran ger lite bättre ljus i bilderna än vår förra. Våren har nått oss och det slaskar, regnar och snön töar.Dax att se över barnens kläder igen och pojkarna behövde nya stövlar. Jag hade spanat in pop stövlar och tyckte att dom var tuffa så det fick bli ett par var till grabbarna. Liam fick svart och Neo ärtgröna :-) visst är dom tuffa!
Nu är dom redo för slasket.

 

 


   Dags igen!

Har det verkligen gått 1 år sedan sist :-) tiden går fort! Nu är det dags igen för earth hour.


   Våffeldagen

Har ni uppmärksammat att det är våffeldagen idag?? Idag har vi ätit våfflor här hemma. Tyvärr inga bilder att bjuda på men nu har en ny digitalkamera anlänt i huset så nu ska bara batteriet laddas och jag ska sätta mig in i funktionerna så hoppas jag det ska trilla in lite bilder från oss här på bloggen.


bild från http://www3.arla.se/


   svart

 

svart, ja det är vad man ser när man tittar på displayen på vår digitalkamera. Vi hade varit ute och grillat korv och alla våra kläder luktade just grillkorv. Jag slängde barnens kläder i tvätten men hängde min jacka till att lufta. Min man ville vara snäll och tvätta den men glömde kolla att jackans djupa fickor var tomma. Vi har/hade en liten liten kamera och vips så var den lika tvättad som jackan. Behöver jag förklara varför inlägget här saknar bild ;-) jag har inget hopp om att den kommer fungera igen. Den är djupt saknad så vi får nog gräva lite i plånboken och köpa en ny. Så kan det gå när den ena slarvar med att tömma fickorna när den kommer in från korvgrillning och den andra slarvar att tömma dom innan jackan åker i tvätten!!


 


   Pannacotta till fredagsmys

Vi lever inte som de flesta familjer kanske. E jobbar alltid helg och har sin "helg" mitt i veckan och jag har föräldraledig och vi har därför inte på länge haft den där känslan att fredagar är speciella. Måndagar är våran fredag eftersom E är ledig tis, ons, (tors).Men Sen Flisan flyttade till oss så har fredagar blivit speciella igen. Då börjar hennes helg och det måste ju firas såklart :-) det gör vi oftast med nått extra gott och att jag och alla barnen slår oss ner och ser en barnfilm. E jobbar tyvärr sent på fredagar annars hade han suttit där med :-). Det är roligt att sitta tillsammans  titta på filmen. Bara att spana in barnens reaktioner på vad som händer på filmen är ett nöje i sig.  Ikväll blir det blandannat pannacotta på fredagsmys menyn.

Här är receptet jag använder. Ruskigt enkelt. Till det brukar jag servera björnbär eller hallon. 


   ny månad ny kyl, frys och diskmaskin.

 Det är lite kaos i vårt kök idag eftersom både de nya och de gamla vitvaror trängs där inne. Den nya diskmaskinen har kommit på plats men den gamla står planterad mitt framför kastrullskåpet. Det blir spännande när det blir lunchdags. Den nya kylen och frysen har kommit på plats men den gamla står å går fortfarande eftersom alla varor inte hunnit flyttats över. Så nu har vi dubbelt upp av alla vitvaror i köket. i övrigt är det lugnt här hemma idag. Flisans skola var stängd i fredags pågrund av för mycket snö som blockerade nödutgångarna men idag är skolan igång som vanligt. Neo (1 år) tittar på bolibompa. Liam 2,5 år sitter och klipper. Att klippa små pappersbitar ur färgglada papper (som vi sen har över hela golvet :-) ) är just nu hans favorit sysselsättning.

Försökt i 2 dagar att ladda upp bilder på bloggen men det vill sig inte riktigt så ni blir utan fina bilder på kaoset i vårt kök :-)

jag lägger in lite andra bilder istället som jag redan hade på nätet och kan kopiera in. Det är bilder från vår övervåning. Vårt hem är aldrig "homestylat" så jag bjuder på att vi även har kaos där uppe :-D

 


Nej mina barn är inte stilla länge nog för att fastna ordentligt på bild :-P
RSS 2.0