Renovering pågår

Nu var det äntligen dax att börja måla om på entreplan i huset. Först ut är vårt tidigare gröna lilla vardagsrum/matsal. Nu är den sista snutten grönt övermålat. Den blå maskeringstejpen hänger fortfarande kvar för det är inte färdig målat. Jag kommer att fortsätta i kväll och i morgon, jag passade bara på att fota medan vi hade lite dagsljus kvar Den svarta väggen kommer sedan att vara bakom en vit plankvägg och inte synas. Vi har målat den svart för att vi vill ha ett "mörker" mellan planken, där dom glipar. Vi ville inte att den tidigare gröna väggen skulle lysa igenom mellan planken. Så vi kan lika gärna måla den svart tänkte vi.

Att det ser ltie flammig ut på efterbilderna beror på att färgen itne torkat helt ännu.


Här är "före bilder"


 Och "efter bilder"


   inredningssugen igen.

Det har stått stilla på inredningsfronten hos oss en tid. Det har inte riktigt funnits kraft och ork . Mycket av tiden har ägnats åt familjen. I våras utökades vår familj med ett barn till då min mans dotter flyttade till oss. Nu har vi vant oss vid att ha 3 barn i huset och barnen har vant sig vid att ha varandra som syskon på heltid. Orken har återvänt nu när allt landat och nu börjar inspirationen för att inreda infinna sig igen. Nästa vecka ska jag måla om i vårt "lilla vardagsrum" . Det blir underbart att äntligen få påbörja arbetet med vardagsrummen. Äntligen ska även nedervåningen börja matcha vår fräscha övervåning.

Tidigare i veckan begav sig jag och min vän Sofia till Ullared och Gekås. Det är alltid lika spännande att åka dit. Ibland har de ett utbud som faller mig precis i smaken och andra gången hittar jag inget annat än krafs. Den här gången hade jag tur och hittade en del som kändes rätt. Först ut ska jag visa upp min "återvunna bildäckskorg kopia". Jag har spanat på originalet men bestämde att just nu passade den inte i budgeten. Denna kopia däremot hade en betydligt mindre prislapp och även om den inte är lika påkostad så gillade jag den. Jag tänkte mig använda den till att förvara veden i intill vår öppenspis.


   Vi faller i sär här...

Är det inte typiskt. Den här månaden har vi mer utgifter än vanligt. Vi har byggt nytt staket till framsidan på tomten och vi ska måla om i lilla vardagsrummet och jag har sedan flera månader tillbaka haft en ullaredtripp inplanerad. Så köpte vi en ny soffa eftersom den gamla gjort sitt. Då trodde vi att vi kunde ta det lugnt ett tag med oförutsedda utgifter i alla fall.. Tji fick vi. I går konstaterade vi att tvättmaskinen varken centrifugerade eller tömde vatten. NEJ jag var verkligen inte sugen på en ny tvättmaskin just nu. Den vi redan hade kunde gärna fått tjänstgöra ett tag till. Helst hade den fått fungerat tills det var dags att fixa till i tvättstugan. Jo jag har planer för den med ;-) men den står långt ner på min "måste-lista". Jaja i morse åkte Edvin och shoppade en ny tvättmaskin och sedan vidare till jobbet.   Småbarnsliv och inredning.

Jag tittar runt på nätet å springer gång på gång på dessa småbarnsföräldrar (ofta mammor) som bloggar flitigt om inredning. Nymålade möbler och väggar, nya renoveringar visas upp tätt i bloggarna och jag kliar mig i huvudet och undrar, vart kan jag också få tag i dom där extra timmarna på dygnet? Vad är hemligheten? Jag kan direkt erkänna att här hemma går renoveringarna sakta just nu. Slut på idéer? Nej inte alls, slut på tid? japp. Fast såklart inser även jag att det handlar om prioriteringar så snart så ska jag prioritera inredning i 2 hela dagar. Mannen ska ta dom 3 busungarna och åka till farmor och farfar och jag ska måla. Det är dags för mig att utföra ett mirakel i lilla vardagsrummet ;-). Jag vet faktiskt inte hur jag ska klara mig utan barnen i 2 hela dagar men jag fattar att jag måste om vi ska komma någonstans här hemma. Det funkar inte att måla om ett helt rum med 3 små barn springande runt här hemma. Dom är på tok för nyfikna för att inte dränka sig i färgburken :-D. Det var en annan sak när vi hade 1 barn, 1 barn går passa och hinna med i svängarna, 3 är får många :-D


Det är mycket runt småbarns liv och inredning som jag tänker på. Som när det kommer till val av soffa till exempel. Vi köpte en "ny" soffa häromdagen. Ja ny och ny, den är begagnad men ny för oss och ser faktiskt inte det minsta sliten ut. Varför vi fick köpa en ny soffa får jag berätta sen :-P i alla fall så stod vi här med dilemmat ljus soffa, allt barnens spiller samt allt smuts syns direkt! Mörk soffa, vår vita hunds hundhår synd direkt. Å att tro att vi skulle kunna hålla soffan ren från den ena eller det andra kan vi bara skratta åt. Så vad gör vi? Vi löste det med att vi hittade en begagnad soffa att slita på några småbarns år och den hade 3 tvättbara klädslar. En röd (den sliter vi på nu tills vi renoverat klart vardagsrummet) en beige och en grå. Så där har vi lösningen. Tack vare ett mer än generöst bidrag från min mamma i form av pengar och hjälp att hämta den från hennes gubbe så står nu soffan i vårt vardagsrum. Tack mamsen och Alf.    Bloggtips! Med en smak av salt.

I Norge, Bergen hittar vi hemmet till denna bloggare, Karnas hus. Bloggen visar upp ett otroligt hem beläget vid havet och med en riktigt marin känsla.Mycket vackert och inspirerande. Jag sprang nyss på den här bloggen så jag ska genast dyka ner i den igen!


   Läskande sommarsaft

Jag har 3 stora svartvinbärsbuskar på tomten och det kändes som jag inte utnyttjade dem till fullo. Det måste finnas mer jag kunde göra med dom tänkte jag.
Så berättade mamma om att hennes gubbe Alf hade gjort sarvinbärsbladssaft. Låter intressant eller hur?
Jag provade att koka ihop en sats och det var riktigt gott. Ngt jag absolut rekomenderar som läskande sommarsaft till varma dagar.

Ingredienser

 2 l tätt packade svartvinbärsblad
2 kg strösocker
2 l vatten 
3 citroner
50 g citronsyra

Gör så här

1. Skölj bladen väl och lägg dem i en stor rostfri bunke eller stengodskruka. Koka socker och vatten till en klar lag. Häll den över bladen.

2. Borsta och skölj citronerna väl och skala bort det gula med potatisskalare. Lägg skalen i bunken.
 Pressa saften ur citronerna och häll ner den i bunken tillsammans med mosat fruktkött och eventuella kärnor.
Tillsätt citronsyran. Rör om i den heta blandningen, låt det kallna. Ställ sedan bunken övertäckt i kylen i 5 dygn.
3. Sila saften genom silduk. Häll upp den på väl rengjorda flaskor. Ställ den kallt eller frys in den i halvfulla plastflaskor

   solsken och inredningstankar

Samtidigt som solen ger oss varma dagar med lite utomlandskänsla, dagar vi helst spenderar utomhus, så maler tankarna på vad som ska ske på insidan i huset. Vi har provmålat med dvs provburkar inne i vår lilla vardagsrum/lekrum. Vi provar oss fram för att hitta en nyans av beige och jag tror vi hittat den nu. En väldigt ljus färg men eftersom vi ska ha en vit plankvägg så kommer den ändå bryta av mot den. Jag såg förresten att Ernst i sommartorpet tagit vår idée ;-) Jag och mannen min skrattar åt oss själva gång på gång när vi kommer på en idée och en tid senare tycks den dyka upp överallt. Vi har alltså tänkt oss 3 väggar i en ljus ljus beige och en fjärde vägg med liggande plank som ska målas vita. Plankväggen ska plocka upp övervåningens liggande panel och knyta ihop våningsplanen.


Vår övervåning och plankväggen jag vill knyta ann till genom att använda liggande plank på nedervåningen också.

Så har vi äntligen gjort slag i saken och skaffat oss ett svart vitrinskåp. Jag har nämligen önskat ett sånt att ha som skafferi. Vi har inget skåp i köket som riktigt lämpar sig som skafferi. Hittills har kökets torrvaror huserat i ett djupt överskåp men det var litet, stökigt och svårt att få översikt. Det märktes väl när vi nu rensade ur och fann att det var dubbelt av mycket, översikten hade som sagt inte varit den bästa. Dessutom är planerna att just de överskåpen ska tas bort när vi genomför en budgetrenovering i köket. Så jag har jagat ett furuvitrinskåp att måla om men så visade sig att någon mer tänkt det samma och redan målat ett furuskåp svart och skulle nu sälja det på blocket. Så igår hämtade vi upp det. Inte i ett perfekt skick men jag tycker nästan det ruffa skåpet passar desstobättre just därför. Däremot tänkte jag mig ytan mellan hörnet och fönstret som lite bredare så dert var knappt att skåpet fick plats men men.   miniatyrbilder, klicka så blir de större.

RSS 2.0