När hösten kryper sig på...

Hösten gjorde raskt sitt intåg strax efter lillen var född. Sommaren känns som bortblåst nu när höstvindarna drar runt knuten, vildvinet som klättrar mot vårt hus börjar skifta mot rött. Igår hängde vi ut ett litet fågelhus för fåglarnas mat så vi ska få besök av dom även i vinter när vattnet i deras lilla fågelbad är fruset. Vi kickade igång vedpannan som ska ta oss igenom vintern och se till att vi har det varmt och gott. Ute trädgården förbereder vi för vintern, krattar löven som envist  faller varje dag, gör höst i pallkragelandet, skördar de sista av salladen och ärtorna och tömmer pallkragarna. Nu finns bara smultron, jordgubbar, squash och pumporna kvar. Pumporna ska skördas till halloween. Här inne har vi börjat elda i öppenspisen då å då bara för att få njuta av knastret från brasan. Ugg-skorna har tagit plats i skohyllan och den fina stickade sjalen som Es mormor stickat åt mig har letats fram.  Teförrådet har fyllts på för många mysiga kvällarn med tekoppen i handen.

Colorful maple leaf, Potato Creek State Park, Indiana




Jag ligger steget före i mina tankar å medan jag planterar ljungen i mina krukor ute så mal tankarna på hur jag ska pynta och fixa till vår första jul i huset. Första julen i vårt egna hus, vårt hem, vår första jul som 2 barns föräldrar, vår första jul med släkten på besök hos oss och första julen då L kan öppna sina paket själv. Knasigt jag vet att planera jul medan man fortfarande städar undan sommaren. :-) Nu ska jag drömma lite och förhoppningsvis hinner jag visa mitt julstök för er när det närmar sig jul. Bara 3 månader kvar ;-)

























Kommentarer
Postat av: Sofia

Gud va mysigt det lät när du beskrev hur ni höströjde i trädgården och så! Har själv börjar fundera på vad vi ska ha i krukorna på altanen i höst, men det är inte lätt när man har en krypande dotter som ska pilla på precis allt hon kommer åt. I morse hittade jag henne inne i duschen lekandes med schampoflaskorna, tokunge!

Vi får allt ta och göra julgodis tillsammans i vinter!Mysdag med alla barnen och julmusik i strereon!

Kram kram

2008-09-25 @ 10:52:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0