Vad är det med missionshus?

Vad är det med missionshus, drar de till sig duktiga inredare? lr söker kreativa människor udda hus? Ja iaf kan jag bara konstatera att här kommer ännu ett missionshus jag skulle kunna flytta in i idag, jag packar redan :-D



Entren säger välkommen till vårt mysiga hus!

I storköket har Sofia och Michael klätt väggarna med kakel från golv till tak. Skåpluckorna och perstorpsplattorna är kvar från 1950-talet. Väggklockan kommer från Designtorget och kökshyllorna från Ikea. Trappan upp till övervåningen var tidigare skymd bakom en vägg. Sittbänken med pärlspont har Michael byggt.

Jag älskar blandningen av gammalt och nytt, den vita rena basen på väggarna med färgklickar i inredningen. Precis i min stil!

En av Sofias arbetskamrater räddade barskåpet just när det skulle slängas i en sopcontainer. Sofia har sedan köpt det för 
300 kronor. Z-pallarna har hon 
och Michael samlat på sig under åren och vattenpipan har de 
köpt i en av orientaffärerna vid Möllevångstorget i Malmö. I förgrunden skymtar den stora orientinspirerade loungesoffan som Michael byggt.

Barskåp är väll inte riktigt min grej eftersom jag knappt dricker längre (som ogravid alltså, som gravid dricker jag självklart inte någonsin :-D) Men jag avgudar deras fönster.



Jag blev tvungen att skratta när jag såg den här bilden, den visar en serveringslucka! Det har vi i vårt hus oxå mellan köket och vad jag gissar har varit en matsal, nu har vi det som ett alltiallo rum intill vardagsrummet. De flesta brukar reagera på "hålet" vi har i väggen.



Själva kyrksalen använder Sofia och Michael oftast när de har fest, eller vill lyssna på musik. På helgerna, efter den obligatoriska långfru­kosten, lägger de sig i varsin soffa med tidningen. Sofforna är från Ikea, brickbordet från Maroc, fåtöljen har Sofia själv klätt om. Den långarmade Triplexlampan har Sofia bytt till sig av en kompis. Taklamporna i mässing och bakelit fanns där när de flyttade in. Det vita bordet i bakgrunden är från Holmens marknad.
 


Kommentarer
Postat av: Lisa

Jag dör va fint! Mitt drömhus! Min bor köpte ett missionshus, ifs inte så fint. men ändå.... Snacka om jag blev avis!

2008-08-04 @ 15:40:55
URL: http://pinkfriday.blogg.se/
Postat av: Lisa

Kunde inte låta bli:

http://lillagronahuset.blogg.se/2008/august/vad-ar-det-med-missionshus.html

hoppas det är ok!

2008-08-04 @ 15:47:04
URL: http://pinkfriday.blogg.se/
Postat av: a home far away

Det hemmet går inte av för hackor om man säger så, precis vad jag gillar också även om jag ibland framstår som oerhört splittrad i vad jag gillar:- Vitt med färgklickar är ivarjefall 100 procent jag. hihi!



Ha en fin dag



//Gunilla i Singapore

2008-08-05 @ 07:57:08
URL: http://www.vitaanglar.blogspot.com/
Postat av: Lisa

http://pinkfriday.blogg.se/2008/august/utkast-httpwwwgpsegpjspcrosslinkjsp.html

hittat mer bilder på huset ;)

2008-08-06 @ 18:08:18
URL: http://pinkfriday.blogg.se/
Postat av: Vicky

Otroligt underbart vackert hus! :) Älskar fönstren!

2009-03-14 @ 18:01:34
URL: http://spectral-sun.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0