Det här donar vi med!

Nu ska jag visa vad vi håller på med nu. På entreplan i har vi ett vardagsrum och en matsal, vilket vi kallar stora och lilla vardagsrummet . Vi behöver ingen matsal för vårt kök är absolut stor nog för att ätas i. Där påbörjade vi en renovering på sensommaren och rev ner en skum plastpanel och en del furu. Målade alla lister vita och satte en tunn väv och målade i en beige/ljus caffelatte färg (kanske man kan kalla den). En vägg i vardera rum, den som utgör husets gavel målade vi mystiskt svart. Mycket skumt val av fondvägg måste dom flesta som kommit till oss sen dess tänkt. Men vi har haft en plan för dom här väggarna.  Det bara kom en bilolycka emellan så det har tagit tid. Nu är mannen min på fötter igen å det är dags att slutföra! Lite små fix (som den fina teckningen med tipex som vår 2 åring gjort på den ny målade väggen) måla över lite sista spacklingar å så plankväggen så är det klart. Jag tror vi kommer bli väldigt nöjda. Ja just ja det stora vardagsrummet har en öppenspis också. Den ska bli vit!
Så här har det utvecklats under onsdagen och torsdagen... 

Här har vi den... då kör vi igång då!!Japp våra små hjälpredor finns alltid till hands!


Så nu är allt som ska var bakom panelen svart! panelen vi lägger är en utomhus panel som för förmålad vit. Vi lägger 3 olika bredder för att få lite mer liv i väggen. vi visste att vi ville ha rätt stora springor mellan brädorna och det är oxå därför vi valde svart bakom.


Det börjar ta form.
Alltid barn överallt när vi håller på här hemma :-) Stegen var ju så rolig att busa på.


Nu börjar det synas vart väggens belysning ska sitta.


Såpå med målarkläderna för nu ska det på med lite färg. Mina hjälpredor, L 2,5 år och N 1 år finns såklart på plats. Vi har ju renoverat så länge L kan minnas så han kan både spackla igen skruvhål, sköta skruvdragaren och måla vid det här laget. Dom lär sig fort dom små.Så nu saknas lister och belysningen så är vi klara. Det blir lite kvällsjobb framöver :-)Kommentarer
Postat av: Marie

Oj, här gick det undan!! Vad duktiga ni är, som får så mycket gjort trots tre barn som springer runt er! Supersnyggt!

2009-11-07 @ 02:19:08
URL: http://bulleribang.blogg.se/
Postat av: Sofia

Va snyggt det blir!!! :) är riktigt avis på er som får ett sånt fint vardagsrum! :)

Va duktig Edvin är som orkar med renovering redan!

2009-11-08 @ 19:45:41
Postat av: Mamman i huset

Väggen blev jättefin. Vi har en liknande men utan det svarta bakom och vi är jättenöjda. Särskilt nöjd är jag med de plåtbitar som vi stuckit in lite här och där, och som man kan ha ljuslyktor och annat på. Snyggt...Fin blogg för övrigt. Googlade på "gröna huset" eftersom det förr fanns en annan fin blogg med ett grönt hus i centrum.Ha det gott!

2009-11-13 @ 08:55:10
URL: http://mammanihuset.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0