Våra små projekt

Det är svårt att förklara för släkt och vänner i en annan del av Sverige vilka projekt som upptar vår tid nu. Just nu är det förståss i trädgården som det sker mest. Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder från vår trädgård och visa hur det ser ut hos oss nu.
pallkrageland bland jordgubbar och smultron

Vårt pallkrageland men en bild på pallkragen med jordgubbar och smultron i. Projektet med pallkragelandet är snart klart, det är sått i alla lådorna och nu fattas bara kantsten som hindrar gruset från att fara ut i gräset. Jag blev nöjd med pallkragarna och vi får utvärdera till hösten om det behövs dubbla pallkragar någonstanns eller om det blev bra som det är nu.  Det blir en lättskött trädgård med pallkragar.


image23

Här är en bit av vårt kryddland som vi grävt ut på tomtens soligaste plats. Den är L format så vi ska kunna sätta ett bord och några stolar i mitten eller kanske en bänk där man kan sitta och njuta av kryddornas doft. Än så länge ser det lite glest ut i kryddlandet men jag hoppas kryddorna ska trivas där och breda ut sig. I landet har vi lavendel, fjärilslavendel, citrontimjan, silvertimjan, "vanlig" timjan, pepparmynta, citronmeliss, gräslök, oregano och salvia.

vår entrevildvin och armeringsjärn
 Här har vi vår entre och sen hörnet intill vår entre. På entren klättrar en kaprifol. Framför entren finns en kaosartat rabatt som vi inte hunnit till ännu men med tiden ska den grävas ur och vi ska välja va dsom ska ner i den igen. Men det får bli ett senare projekt.

Hörnet intill entren gränsar till planket som har vår altan på andra sidan. Här stod när vi köpte huset 3 barrträd som vi tyckte stod för nära grunden men sina rötter och dessutom skavde de mot fasaden så vi tog ner dom. Kvar efter vår trädröjning blev det ett gapande stort "hål". Nu har vi satt upp ett armeringsjärn och fäst mot planket och längst ner står nu 2 små plantor av vildvin som vi ska hoppas ska trivas och klä in planket tillslut. Om vildvin trivs så kan de lätt ta över och breda ut sig vilt så de måste tuktas. De är gröna under sommaren för att sen skifta i en intensiv röd när frosten nypit den första gången.


image22

Avslutningsvis vår rhododendron  som växer lite tanigt intill vår altan men visst blommar den i en vackert intensiv färg. Nu idag slog de första blommorna ut från knopparna.

Jag får bjuda på fler bilder från vår tomt en annan dag. Nu ska jag å sonen njuta av vädret.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0