tyg istället för superabsorbenter..funkar det?

När lillen var ungefär 3 månader investerade vi i de första tygblöjorna. Varför vi började med tygblöjor, jo för att vi tyckte det kändes bättre att ha en bit bomullstyg mot han rumpa än superabsorbenter som vi inte alls hade koll på vilka kemikalier de innehåller. Sen kändes det skönt att slippa bidra till det enorma sopberg som blöjor bygger. Sen en bonus är förståss att vi faktiskt sparar en hel del pengar. 

Alla kommer helt enkelt inte överens med tygblöjor så är det ju men för oss har de funkat bra. Jag tror fler skulle upptäcka tygblöjor och att det inte är så krångligt som det låter om de prövade. Vi kör med enklaste, billigaste varianten, vikblöjor ett fyrkantigt tyg man viker alltså.  Utanpå de har vi en ytterbyxa som man stänger med karborre. Det finns ännu mer miljövänliga varianter å då kör man oftast en ullbyxa.  För oss har de funkat toppen. De kostar mest inget att köpa in och är lätta att tvätta och torka.

Vi kör efter principen att för varje tygblöja vi byter så sparar vi en engångsblöja, för varje gång han kissar i pottan är det en blöja mindre på sopberget eller i tvättmaskinen. Varje "träff" en belöning istället för varje att varje engångsblöja ska vara ett "misslyckande" och varje tygblöja ett krav. Så är det med det mesta för oss. Varje kravbanan vi köper är ett + och med tiden har det bara blivit kravbananer. På det viset blir det en kick, det blir positivt för varje "miljöpoäng" man samlar. Sen är vi inga fanatiker, däremellan står vi upp till knäna i prylmanin som finns runt barn.

Min sambo är uppvuxen med tygblöjor så valet var inte helt främmande för oss. Men jag måste säga att ibland tultar även vår lilla prins runt med Libero på rumpan. Även om det sker rätt sällan men även vi har ett förråd av engångsblöjor som vi tar till då å då. Mitt tips är ändå att ge tygblöjor ett försök och upptäck hur smidigt det faktiskt är. Här nere är en bild på sonen i en lite stor tygblöja men inte ens den tycks störa honom.

image17

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0