One Mans Trash, Another Mans Treasure!

Är det någon som följt sommartorpet? Jag slängde mig över webtvn igår för att få lite inspiration och jag måste säga att jag bara älskar stora delar av huset! Köket..underbart! Sånt kök vill jag oxå ha. Blommorna kanske blev lite för mycket för mig jag hade valt att ha bara grundfärgen på luckorna men i ett kök i Dalarna var det ju så rätt.

Jag säger som Isabelle -jag älskar rost.
Jag föll verkligen för de 2 borden de tillverkade och drömmer nu om att få ett sånt bord till vår altan. E var helt inne på samma idee så vi får se om vi hittar nått att tillverka ett rustikt bord av.  Det vore så fint! Vi hela tiden varit inne på ett stort rejält bord där ute som ska rymma våra vänner för det är ju trotts allt när de är på besök som det blir långa sköna grillkvällar och då vore det skönt med gott om plats.När vi såg de grova planken och det rostiga underredet föll vi pladask. Tyvärr har vi ju inget förråd av gamla takplank som ligger å skrotar..


Sen lamporna till köket! åh jag är så avundsjuk på ballongvisplampan, ja båda lamporna skulle lätt få ett hem hos mig om jag fick välja.  Efter att sett slutreslutatet så var jag och E full av inspiration och började genast fundera vart sjutton hittar man "skrot" i den här trakten? Vart hittar vi udda fynd?? Jag har loppisletat men tycker inte jag har hittat så många roliga loppisar... blir att leta vidare. Men vet ni om spännande loppisar etc. mellan Göteborg och trollhättan så lämna ett tips!

När vi bodde i lägenheten inredde vi mycket modernt, ek, grått, cafe latte osv. Vi älskar fortfarande den stilen och tycker det är jätte fint när andra har den men nu känns det lite som vi provat på den och vill ta fram en annan stil som vi oxå gillar starkt, en stil som passar huset bättre. Det lite mer rustika, blanda nytt och nött, vitt med färgaccenter. Ta till vara lite av det vi hade i lägenheten och blanda ut det med franskt lantkök, rustik känsla, rost och föremål med en historia.

Jag växte upp delvis på landet bland många gamla bondgårdar med gömmor som vore rena skattkammaren för mig idag. Rostiga saker, gamla bruksföremål i mängder som ingen bara orkat slänga eftersom det fanns plats för det att ligga å skrota. Men där vi bor nu, vart hittar vi dessa skatter idag?  Det är ju lite så att  "One Mans Trash, Another Mans Treasure" eller hur? Tyvärr följde det inte med något gammalt uthus med vårt hus, det största skatt vi hittade var en gammal verktygsbänk i källaren som nu ska få agera underrede till en avlastningsbänk på altanen. Ne det blir till att fundera lite...vara lite kreativ.

Isabelles upphängning för kort gjort av en gammal rostig madrassfjärdring var ju rolig oxå. Det rostiga blev så fint mot den vita  väggen.

http://svtsommartorpet.blogspot.com/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0